Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF '13: Norsk Sejr

Populær
Updated
RF '13: Norsk Sejr
RF '13: Norsk Sejr
RF '13: Norsk Sejr
RF '13: Norsk Sejr
RF '13: Norsk Sejr
RF '13: Norsk Sejr

Kvelertak vendte tilbage til Roskilde Festival med en international erfaring, som bandet ikke havde, sidst de var forbi. Det blev til en sejrsdans.

Kunstner
Dato
13-07-2013
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Henrik Reerslev
Forfatter
Karakter
5

Det er lidt af en bedrift, at et norsksproget band har fejet sejrrigt hen over hele den frie verden, men det er ikke desto mindre, hvad Stavangerorkestret Kvelertak har formået. Nu er sangen godt nok også forvrænget, så hvem kan i virkeligheden høre ordene, kunne man spydigt spørge, men sikkert er det i hvert fald, at bandet har ramt en helt særlig blanding af punk, rock'n'roll og black metal, som har vist sig at være internationalt forståeligt.

Tilbage i 2009 gæstede bandet festivalen sidst, men som et lille Pavilion Junior-band. Copenhell har de også været forbi, og det var med lidt større armbevægelser. Lørdagens koncert på Roskilde Festival 2013 var på alle måder det triumftog, som man kunne have håbet på, og især den internationale erfaring skinnede igennem.

Bandets knasende lyd, der ikke er specielt tung, men stadig massiv, var leveret så drevent og med så meget overskud, at alle på Arena var i nordisk ekstase. Og det var sgu ikke, fordi Kvelertak var et band, der brugte lang tid på circle pit-snak og lignende. Det spillede bare ordentligt fra start til slut, og så måtte folk koble sig på. Sange som 'Mjød' og 'Ulvetid' tog især kegler, men mindede derved også én om, at bandet skal passe på med ikke at blive sit eget coverband – nye er de nemlig ikke længere.

Men pyt, for bare rockmusik bliver leveret højt, præcist og med nerve, så bør alle være tilfredse. Og det var alle under Arenas mægtige teltdug i hvert fald.

Menu