Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Spilleglædens triumf

Populær
Updated
Spilleglædens triumf
Spilleglædens triumf
Spilleglædens triumf
Spilleglædens triumf
Spilleglædens triumf

Fjerde sæt i Forum var en sand tour de force i sammenhængskraft mellem band og publikum. Energien var magisk.

Kunstner
Spillested
Dato
27-07-2009
Distributør
Genre
Trackliste
1. That Was Just Your Life
2. The End of the Line
3. Ride the Lightning
4. The Memory Remains
5. One
6. Broken, Beat and Scarred
7. Leper Messiah
8. Sad But True
9. No Leaf Clover
10. Suicide & Redemption
11. The Day That Never Comes
12. Master of Puppets
13. Dyers Eve
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman

Ekstranumre:
16. Last Caress
17. Phantom Lord
18. Seek & Destroy
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Lars Ulrich & Co. trak den lidt i starten, var lidt længe om at komme på, men da de fire hestemænd endelig entrede den runde scene midt i Forum, var det, så ryghårene stod ret. Allerede inden den første akkord var brølet i gang, var triumfen hjemme.

Undertegnede fik desværre kun denne ene koncert, som dog efter sigende skulle være bedre end de tre foregående. Og ja, det var en formidabel koncert – en af de bedre med Metallica. Roskilde 2003 bliver svær at overgå. Surprisekoncerten i Den Grå Hal 1997 ligeså.

Det absolut fineste ved fjerde sæt i Forum var så absolut – ud over Metallicas mesterlige og stigende formkurve – energien mellem band og publikum. Kom ikke her og sig, at Metallicas fans hader, afskyr, foragter Load-/Reload-perioden. Det mest kuldegysende øjeblik var de minutter, hvor vi alle til hobe med vores mundtøj tog 'The Memory Remains' hjem. Bandet var færdige med at spille dette Reload-nummer, og vi sang bare med og med og med og med.

Sætlister er til for at blive diskuteret, og denne, den fjerde i Forum, havde da så absolut sine højdepunkter og sine huller.

Anmelderen her ville gerne have hørt alle tre 'The Unforgiven' i sammenhæng. Ville gerne have hørt 'Until It Sleeps' samt tre-fire numre fra St. Anger: 'St. Anger', 'Frantic', 'Some Kind of Monster' og 'The Unnamed Feeling'. 'I Disappear' ville også have været en skøn oplevelse, selv om vi fik den i Parken 2004. Og hvad med 'Loverman'?

Er det ikke vidunderligt at elske et band med sådan et bagkatalog? Lige meget hvilken Metallica-sætliste, vil der altid være mangler. Det er et livsvilkår.

For reelt set var der intet galt med sætlisten til denne koncert. Vi fik tilpas af nye numre, af klassikere og af nostalgiske. Og så var der altså lige et par overraskelser undervejs. Højdepunktet var så absolut en helt ufattelig smuk, tung og effektivt ekcekveret udgave af 'No Leaf Clover'; et nummer som kun er udgivet på det klassiske livealbum 'S&M'. 'The Memory Remains' var outstandig og tonse, tonse tungt. Der var ufattelig fuld fart over 'Dyers Eve', 'Phantom Lord' og 'Seek & Destroy', og så sad 'Broken, Beat & Scarred' og 'The Day That Never Comes' lige i skabet. To nyklassikere. Vi fik en knivskarp 'Ride The Lightning', en usvigelig sikker 'Master of Puppets' – og så 'Enter Sandman'. Dét nummer går vi aldrig, aldrig galt af. Det er et af de stærke heavy metal numre i historien.

Metallica legede sig i gang efter en kort pause ved at give os den bid af 'Mercyful Fate'-potpurriet fra Garage Inc., som de kunne huske. Og så fik de os til alle til at gå hjem med lykkelige smil. Hundredvis af badebolde smed vi legende rundt med under afslutningen 'Seek & Destroy'. En afslutning så glad, fin og stærk, at de fire metallicats ikke ville forlade scenen.

Disse fire multimillionærer er ikke fede og affældige has-beens, som tager på tour for at fede bankbogen yderligere op. Det er kun en sidegevinst. De er på tour for at møde deres fans, deres familie og aften efter aften opleve den energi og kærlighed, der er mellem lige netop dé fans og dét orkester.

En koncert med Metallica er spilleglædens triumf. Det faktum afveg fjerde sæt i Forum ikke fra.

Se Metallica spille lidt af Mercyful Fate-medley og Last Caress under fjerdedagens koncert lige her: