Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'13: Teknisk dygtighed med tekniske problemer

Populær
Updated
WOA'13: Teknisk dygtighed med tekniske problemer

De tekniske islændinge viste, at musikalsk dygtighed bare ikke er nok til at give publikum, hvad de vil have - mens lydproblemer tog resten af oplevelsen.

Kunstner
Dato
31-07-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
2

Islandske Ophidian I var et af de eneste tekniske dødsmetalbands på hele Wacken, og at de havde vundet en indledende runde af Metal Battle lovede kun godt. Fra start var deres inspirationskilder tydelige, især Necrophagist, og især var det imponerende at se de unge musikeres ekstreme dygtighed. En af de mest fremtrædende var trommeslageren, der blastede i et næsten uhørt tempo med en stamina, der holdt stilen hele koncerten igennem. Tempo manglede i hvert fald ikke. Heller ikke hos guitaristerne, hvor den ene fyrede det ene syge sweep efter det andet af i sidste nummer. Bassisten skal også fremhæves, da det var tydeligt at se hans vilde teknik, der desværre ikke var til at høre. Overhovedet. Flere breaks skulle tydeligt indeholde bassoloer, men den dårlige lyd betød, at publikum kun kunne gætte sig til, hvor fede de var. For at komme hele vejen rundt bør det nævnes, at vokalen var helt skarp og brutal, ligesom den skal være.

Tydeligt var det dog, at mens instrumenterne har fået deres omgang træning, haltede det alvorligt med bandets optræden. Med øjnene på strengene og fødderne fast plantet i gulvet var der meget lidt overskud at se, og det giver ikke den vildeste liveoplevelse. Tværtimod tror jeg, at de giver et bedre indtryk på plade, især deres debutalbums popularitet taget i betragtning. Der manglede en selvsikkerhed på scenen, hvilket betød en meget stiv performance, der kun var båret af musikken. Som efter et par minutter også begyndte at stivne. På grund af det tekniske niveau var der ingen interaktion med publikum, og sangerens manglende karakter som frontfigur fastholdt mig i troen på, at bandet skal høres, ikke ses.

De unge drenge skal have al ros for deres musikalske evner, der på intet tidspunkt viste mangler, men musikken er i vores konkurrenceprægede dage en alt for lille del af produktet. Man skal kunne vise musikken, smide den ud over scenekanten også rent visuelt, og den del var fraværende hos Ophidian I på W.E.T. Stage. 

Menu