Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

The Haunteds intakte had!

Populær
Updated
The Haunteds intakte had!
The Haunteds intakte had!
The Haunteds intakte had!
The Haunteds intakte had!
The Haunteds intakte had!
The Haunteds intakte had!
The Haunteds intakte had!
The Haunteds intakte had!

The Haunted overgik alle forventninger og leverede 90 minutters intens thrash-demonstration lørdag aften i hjemlandet.

Kunstner
Dato
04-10-2014
Genre
Trackliste
1. 317
2. Cutting Teeth
3. 99
4. Trespass
5. The Flood
6. The Medication
7. Hollow Ground
8. Trend Killer
9. DOA
10. My Enemy
11. All Against All
12. Eye of the Storm
13. In Vein
14. No Compromise
15. Time (Will Not Heal)
16. The Guilt Trip
17. Dark Intentions
18. Bury Your Dead
19. Hate Song
20. Undead
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Sidst undertegnede oplevede The Haunted med frontmand Marco Aro i spidsen, var langt ude på de sene nattetimer på Roskilde Festival i 2001. Et brag af en koncert, der ikke mindst skyldtes den skaldede og bredskuldrede Aros energiske optræden, som han fes rundt der på scenen med sveden drivende ned ad sig og voldgrowlede løs i numrene fra genistregen ’The Haunted Made Me Do It’.

Som bekendt blev det efterfølgende kun til pladen ’One Kill Wonder’ (2003), inden Marco Aro takkede af, og den originale sanger, Peter Dolving, fra debutpladen overtog roret igen. Her begyndte musikken også at tage en anderledes, mindre aggressiv, men velkommen retning for det svenske band. Efter fire plader og en angivelig del uenighed med Dolving, er Aro tilbage i spidsen for svenskerne på den netop udsendte ’Exit Wounds’.

Et hæsblæsende album, der har genoptaget intensiteten fra ’One Kill Wonder’, men også en anelse skuffende, for de som nu havde forventet noget i den stil, som bandet gjorde sig i på forgængeren ’Unseen’. Og hvad med Aro live i disse dage? Kunne han igen overtage og fylde Dolvings sko ud på scenen?

Lad mig sige det sådan: Hvis nogen var skeptiske, inden The Haunted gik på scenen lørdag aften på Kulturbolaget i Malmö, så blev enhver tvivl gjort til skamme efter 90 minutter og 19 numre.

Den nye monstersang ’Cutting Teeth’ åbnede eksplosivt ballet og blev fulgt op af ’99’, en af nyere tids bedste thrash-hymner, hvor Marco Aros leopardbrøl i omkvædet bevidnede, at manden er tilbage i sit helt rette element. Bang! Så lægger vi låg på al snak om Dolving fremover. Den suveræne ’Trespass’ satte kog i publikum, og sveden blussende blot mere op under ’The Flood’ og ’The Medication’, som fulgte efter.

Sådan fortsatte koncerten uden at falde i intensitet og niveau i takt med, at den helt formidable sætliste bød på den ene skallesmækkende skæring efter den anden. Marco Aro prustede hårdt igennem, trommeslager Adrian Erlandsson og bassist Jonas Björler sørgede for en betontung bund, mens Patrick Jensen og (den nye mand) Ola Englund sendte alle de fede guitarriffs af sted som en kugleregn i kødet på publikummet.

Særligt da de genkendelige toner blev slået an til ’Dark Intentions/Bury Your Dead’  toppede koncerten, inden debutpladens velkendte ’Hate Song’ og den overraskende ’Undead’, der ikke var planlagt som ekstranummer, lukkede thrash-seancen sikkert og brutalt af.

Man kunne være helt sikkert på, at bandet nød den her koncert ligeså meget som publikummet gjorde. Sådan skal det sgu være – hårdtslående, stilsikkert og autentisk. The Haunted er tilbage i topform, så mangler vi bare, at et dansk publikum får samme fornøjelse i nærmeste fremtid eller på næste års festivaler.