The show goes on

The show goes on

En måned efter, at Uriah Heep har mistet deres bassist gennem 35 år, kører bandet ufortrødent videre på fuld kraft.

Kunstner
Titel
Kløften Festival
Dato
29-06-2013
Trackliste
Against The Odds
Overload
Sunrise
Stealin'
I'm Ready
Between Two Worlds
Gypsy
Look At Yourself
July Morning
Lady in Black
-----
Easy Livin'
Fotograf
ukendt
Karakter
4

Det var mærkeligt at opleve Uriah Heep lørdag aften i Haderslev i forbindelse med bandets optræden på Kløften Festivalen. Jeg har nok set Uriah Heep 25 gange siden 1977, hvor Trevor Bolder var nyt medlem i bandet, efter at han i en årrække havde været bassist hos David Bowie, og alle disse 25 gange har samme Trevor Bolder stået som en bundsolid støtte til højre på scenen. Men nu er det så slut. I hele 2013 har bandet spillet med en stand in for Bolder i forbindelse med hans operation og kamp for at overvinde en livstruende kræftsygdom, og i slutningen af maj måned var det så endegyldig slut, da han tabte denne kamp.

I de seneste måneder op til dødsfaldet havde Dave Rimmer været vikar for Trevor Bolder. Det var oprindeligt meningen, at denne tjans skulle slutte i forbindelse med, at Trevor Bolder skulle vende tilbage ved Uriah Heeps optræden på dette års Download Festival i Donington. Det blev jo så aldrig til noget, så Dave Rimmer fortsætter altså i bandet til sommerens festivaljob er ovre. Hvad der så må ske står pt. hen i det uvisse.

Uriah Heeps start på koncerten blev udskudt som følge af de tekniske problemer, der desværre ofte opstår i forbindelse med festivaljob, hvor der er lejet baggear og de enkelte bands ikke har mulighed for lydprøve og grundig opsætning af gear. Et kabel til mic'ing af trommerne var kaput, og det tog temmelig lang tid at lokalisere fejlen. Fejl kan altid ske, og måske har en forholdsvis lille festival som Kløften ikke så pålidelige leverandører, som de store festivaler. Resultatet blev under alle omstændigheder, at Heep måtte skære lidt i det i forvejen ret korte festivalsæt.

Uriah Heep satser i forbindelse med disse festivaljob fornuftigt nok på et sæt, der primært består af klassikere, da hovedparten af publikum ikke er dedikerede fans, men måske kan huske nogle af sangene fra way back. Men friskt nok spillede bandet dog også en sang fra hvert af de seneste fire album. Ellers var det sange som ’Stealin’, ’Sunrise’, ’Gypsy, ’Lady in Black’ og naturligvis ’Easy Livin’', der især tog stikket hjem hos et ganske begejstret publikum, der i stor udstrækning bestod af forældre, der var ledsaget af deres nyligt udsprungne studenterbørn.

Med hensyn til den "nye" bassist Dave Rimmer, så er han er ret ubeskrevet blad. Han har i en periode spillet med Zodiac Mindwarp, men ellers der ikke meget musikhistorie knyttet til ham. Når det er sagt, så gjorde han det fint i Haderslev. Han spiller godt, og han er noget mere bevægelig på scenen, end Trevor Bolder var. Han er lidt mere "heavy metal", uden at det kammer over. Umiddelbart synes han at kunne passe fint ind i bandet.

Når man siger Uriah Heep, kan man næsten ikke undgå også at nævne Deep Purple. Disse to bands øvede omkring 1970 i øvelokale side om side i London, og deres gennembrud og musikalske stil var også meget ens. Men hvor Deep Purple har haft en karriere, som den dag i dag gør dem i stand til at fylde de helt store spillesteder, så har Uriah Heep bortset fra en kort periode omkring 1972 til 1975 været vant til mere ydmyge forhold, når man måske ser bort fra Finland, Østeuropa og til dels Tyskland, hvor de fortsat har bevaret en helt pæn succes. Slående er det dog for undertegnede - der efterhånden har set begge bands live så mange gange - at det faktisk ser ud til, at Uriah Heep har der sjovere på scenen end Deep Purple. Efter 43 år på landevejen oser bandet fortsat af spilleglæde. Det er godt nok kun guitarist Mick Box, der har været med hele vejen, men keyboardspiller Phil Lanzon og sanger Bernie Shaw har dog hver især været med i mere end 25 år.

Det var et godt gensyn med Uriah Heep, selv om Trevor Bolder er savnet og altid vil være at mindes som en af de (hvis ikke den) allerbedste musikere, der har spillet i Uriah Heep.

Uriah Heep live fra Download Festival 2013 kan opleves her: