Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gillan og de gamle venner

Populær
Updated
Gillan og de gamle venner
På "Gillan's Inn" inviterer Ian Gillan de gamle venner fra Purple, Sabbath, Maiden m.fl. til en genindspilning af klassikerne. Med Deep Purple's seneste skuffelse i den mentale baggage var det med bange anelser, at undertegnede smed "Gillan's Inn" på cd'en. "Gillan's Inn" er Ian Gillans eget bud på en greatest hits gennem hele karrieren, der strækker sig helt tilbage til 1970 cirka. Og det er med genindspilninger af hans egne yndlingsnumre fra Deep Purple, hans band Gillan, Black Sabbath og fra solokarrieren, som han jo stadig har gang i.

Gillan har inviteret en hel flok af nye og gamle samarbejdspartnere indover. Kendte naturligvis. Jeg nævner i flæng: Joe Satriani, Steve Morse, Uli Jon Roth, Joe Elliot, Jeff Healey, Tony Iommi, Janick Gers, Roger Glover, Ian Paice og Ronnie James Dio. Ideen er fed, og den holder.

Man kan jo altid diskutere valget af numre, så det lader vi være med. Bortset fra, at det er lidt latterligt at bruge plads på "Smoke on the Water" og "Speed King", som Deep Purple stadig turnerer rundt med og naturligvis også inkluderer på deres årlige liveudgivelser...

Nå, men "Gillan's Inn" er et ganske udmærket rockalbum, som af naturlige årsager - forskellige musikere og forskellige sammenhænge - har svært ved at finde sine egne ben at stå på. Men der er masser af fede og tungrockede numre på albummet, og det er jo dejligt. Et skønt og nutidigt genhør med "Men of War", og "When a Blind Man Cries" (naturlivis med sprød guitar fra Jeff Healey) er bare et så stærkt nummer.

Ian Gillan kan stadig. Bare han kunne få Deep Purple over i den samme rockede gænge som "Gillan's Inn"...

Kunstner
Titel
Gillan's Inn
Label
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
3