Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sprudlende nostalgi på Amager

Updated
Ugly

Igennem 90 minutter med en sublim sætliste var drengerøvene fra Ugly Kid Joe værter for en sprudlende fest.

Kunstner
Spillested
Dato
19-03-2024
Trackliste
1. That Ain't Livin'
2. V.I.P.
3. Neighbor
4. Jesus Rode a Harley
5. C.U.S.T.
6. Panhandlin' Prince
7. Kill the Pain
8. So Damn Cool
9. No One Survives
10. Devil's Paradise
11. Cat's in the Cradle
12. I'm Alright
13. Milkman's Son
14. Mr. Recordman
15. Failure
16. Goddamn Devil
17. Ace of Spades
18. Everything About You
19. Heavy Metal
Karakter
4

”Jeg sad ude i tourbussen tidligere i dag og læste, at det i dag er præcis 32 år siden, det næste nummer udkom”, lød det fra Whitfield Crane, før gennembrudshittet ’Everything About You’ blev sat i gang.

At det var over tre årtier siden drengerøvene fra Californien invaderede MTV, kunne da også ses på gennemsnitalderen i et fint fyldt Amager Bio, hvor gæsterne fik 90 minutters sprudlende nostalgi serveret med gedigen pondus.

Undertegnede husker også selv tydeligt, da Ugly Kid Joe dagligt kørte i rotation på MTV, som dengang var hovedkilden til samtidens populære toner. Metallica og Guns N’ Roses dominerede hitlisterne. Nirvana og Pearl Jam var bannerførere for Seattles tiltagende grungescene. Og midt i det hele kom de her lidt yngre gutter, der kaldte sig Ugly Kid Joe, og for det meste bare tog pis på det hele. Om end Ugly Kid Joe opnåede en vis popularitet, så gjorde den forfriskende og satiriske attitude også gruppen til et nemt mål for nedladende kritik. Og reelt fik Ugly Kid Joe aldrig den anerkendelse, de faktisk havde fortjent.

For både i gruppens første periode frem til 1997 og siden gendannelsen i 2010, så har kvintetten altså udgivet en stribe af fremragende plader, hvilket blev understreget i Amager Bio med en sublim sætliste.

Crane og guitarist Klaus Eichstadt har været venner siden barnsben og nærmer sig de 60 år, men den fremskridende alder var sgu svær at spore på Amager. Attituden er stadig frisk. Looket er stadig med knæhøje sokker, afklippede shorts om omvendt kasket.  Men de evige drengerøve stod ikke på scenen uden en portion ydmyghed.  Bandet fremstod oprigtigt taknemmelige over, at de på en kold tirsdag aften i København kunne trække så mange mennesker, der var klar på en fest, hvor der blev skrålet, hoppet og hujet.

De første par numre var præget af en lidt for lav lyd, og Cranes stemme skulle varmes op. Men da begge dele var fintunet, så blev den ene skæring efter den anden serveret med intens overbevisning.  

’Devil’s Paradise’ og ’Goddamn Devil’ kom som to af de stærkeste højdepunkter. Crane fremhævede selv ’No One Survives’ som sætlistens bedste, og det fremragende nummer understregede da også bare, hvor dygtige håndværkere, Ugly Kid Joe er som sangskrivere. Men deres største hit har de som bekendt ikke selv komponeret. Det blev skrevet af Harry Chapin i 1974. Ikke overraskende gik der totalt fællesang i ’Cat’s in the Cradle’, der gik rent ind hos gæsterne i Bioen.

’Everything About You’ lukkede sikkert ned for festen, der igennem 90 minutter var en sand fornøjelse. Og mon ikke Ugly Kid Joe gentager succesen, når de til august gæster Jailbreak i Horsens.