Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Opsamling på old skool: Maids

Populær
Updated
Opsamling på old skool: Maids
Hellere halvsent end slet ikke, og vor anmelder er svært begejstret for Pretty Maids' nye album "Wake Up To The Real World" Vi var mange, der håbede, at de gæve gutter fra Horsens ville berige os med mere metal. Og ja, det er sgu sket!

Med det nye album "Wake Up To The Real World" har Pretty Maids begået deres bedste, mest veloplagte og helstøbte album i mange, mange år. Et album, som spænder fra det power metalliske over det powerballade-agtige til det rene metalliske. Varieret og med varemærket: Den gode melodi og den blændende guitarsolo.

Pretty Maids viste 14. december i Amager Bio, at orkestret stadig ikke er til at spøge med. En koncert med et godt gennemløb over bagkataloget og det nye album. Det lover godt
for orkestrets optræden på Sweden Rock til sommer.

25 år på bagen

Pretty Maids har nu mere end 25 år på bagen, men "Wake Up To The Real World" er blot det 11. studioalbum fra Ken Hammer, Ronnie Atkins & Co. Gruppen har fået ny trommeslager med: Allan Tschicaja, der tidligere har varmet gryder for Royal Hunt og Kingdom Come og gør det noget så glimrende i de nye omgivelser. Hårdtslående, heavy og med et virkelig godt drive. Og live fungerer han rigtig godt med bassist Kenn Jackson.

Men det egentlige omdrejningspunkt i Pretty Maids er samarbejdet mellem guitarist Ken Hammer og sanger Ronnie Atkins. Det er dem, der over årene har skabt den let genkendelige Pretty Maids lyd, som skinner så tydeligt igennem på hvert enkelt nummer på det nye album.

Et album uden egentlige fyldere. Titelnummeret åbner og bæres igennem af et livsbekræftende Van Halen-agtigt guitar-spor. "All In The Name of Love" giver påmindelser om Maids' yndlinge Thin Lizzy, og "I Am The End" holdes kørende på et monstersejt riff. Måske det stærkeste og mest hårdtslående nummer på albummet. Og et nummer, der virkelig sparker igennem live.

"Why Die For A Lie", "Brave Young Breed" og til dels det halv-thrashede "Terminal Violence" har helt klart rødder tilbage i den power metal bølge, som Pretty Maids var med til at bære frem i 1980'erne.

Ballader og hitpotentiale

Og så er der balladerne, powerballaderne: "As Guilty As You" med et meget melodisk omkvæd, "Such a Rush", der bare vokser og vokser i styrke og hårdhed, den flot kulminerende "Where Beauty Lies" og så det nummer med absolut størst hitpotentiale: "Another Shot Of Your Love", der simpelthen er så iørefalndende, at det halve kan være nok. Man kan simpelthen ikke slippe den melodi.

Og endelig, endnu et Pretty Maids varemærke: Et covernummer leveret kærligt, loyalt og med stor indlevelse. For det er altså noget, Heavy Horsens kan: Levere stærke covers. Denne gang beriges vi med Deed Purples største nyklassiker "Perfect Strangers" i en supertight udgave.

Dejligt at Pretty Maids er tilbage i så fuld vigør og med så slagkraftigt et album. Nu glæder jeg mig endnu mere til Sweden Rock. Og dig? Du skal da bare fise ud og købe "Wake Up To The Real World"! Længere er dén egentlig ikke...

Titel
Wake Up To The Real World
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
4

Menu