Prog til folket

Prog til folket
Kings Xs nye opus er fantastisk Trods titlen, er "XV" "kun" Kings Xs 12. album, og her griber kultrockerne materialet an med en umiddelbarhed, der klæder dem godt. Pladen er angiveligt indspillet i en "live-atmosfære", hvilket både giver den et friskt pust af umiddelbarhed og momentvise glimt af noget fandenivoldsk.

Det, der endnu engang fænger uhyre behageligt hos Kings X, er trioens tredelte vokalharmonier, som giver sangene en charmerende dybde. Det er i deres mest charmerende stunder – som eksempelvis i omkvædet til den korte "Rocket Ship" – at deres selvproklamerede Beatles-inspirationer skinner igennem. Deres hyldest til en svunden rockæra spores også i "Julie", hvor der countryrockes for alle pengene, så det vækker minder om en moderne udgave af The Byrds. Det er yderst behagelig rock og rul med flere glimt i øjet.

Læg dertil Ty Tabors alsidige riffs i tilbagelænede kompositioner og blændende enkeltstående vokalpræstationer fra såvel Tabor som bassist Doug Pinnick samt Michael Wageners (Alice Cooper, Ozzy m.fl.) produktion og du har et band der oser af kærlighed for rocken. Fantastisk plade for alle med rytme i hofterne.

Kunstner
Titel
XV
Distributør
Genre
Karakter
4