Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rust på den gamle kærlighed

Updated
Rust på den gamle kærlighed
Superguitaristen Axel Rudi Pell skuffer sin gamle fan Lars Schmidt.. Jeg er i bund og grund temmelig vild med den tyske guitarist Axel Rudi Pell, men skruer jeg mine realistiske ører på, kan jeg sagtens høre, at manden ikke har fornyet sig i mindst ti år. Hvis det kan gøre det!?

Tager jeg så også de kritiske briller på, kan jeg sagtens se, at han rent faktisk er kørt så fast med sine egne kompositioner, at han nu har måtte lave et coveralbum, for ligesom at overholde sin kontrakt med pladeselskabet (eller hvad det nu er, der driver ham til det her??).

Axel har nærmest på hver andet af sine hidtidige 13 studioalbums siden 1989 hyldet helten Ritchie Blackmore med et Purple- eller Rainbow-cover, så dem er der ingen (tilbage) af til ”Diamonds Unlocked”, der til gengæld er præget af en rimelig overraskende sætliste. Alt fra kæmpehits fra U2 og Phil Collins til oversete og glemte perler fra Montrose, Free og Chris Rea. Alle numre rammes af den destinkte og sine steder lidt for sterile Axel Rudi Pell-sound.

Helhedsindtrykket er overvejende skuffende, men der er guf imellem. Eksempelvis en afdæmpet version af Kiss’ herlige ”Love Gun” og det fede, fede riff på Frees ”Heartbreaker”, lige som også Montrose’s ”Rock the Nation” holder hele vejen hjem. U2’s ”Beautiful Day” er i sig selv et stærkt rocknummer, som ikke vinder yderligere efter, at Axel har lagt sine strat-hænder på det. Phil Collins revolutionerende klassiker ”In the Air Tonight” skal man altså også bare holde fingrene fra. Især når ens sanger (i dette tilfælde Johnny Gioeli) ikke har personlighed og stemme til at løfte nummeret.

Dejligt at Axel hylder Free og Montrose, men alt i alt en temmelig ligegyldig udgivelse, som dog helt givet vil hitte i Axels hjemland.

Titel
Diamonds Unlocked
Label
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
2