Skru op og sving garnet

Skru op og sving garnet
De danske dødsbrølere Panzerchrist rykker igennem med stor gennemslagskraft på "Battalion Beast". Panzerchrist mønstrer også denne gang en yderst kompetent line-up med bl.a. grydebankeren Reno Killerich (ex-Dimmuu Borgir, Hate Eternal, Vile m.fl.) og Illdisposeds allestedsnærværende Bo ”Subwoofer” Sommer. Med ca. 13 år på bagen er de fem udgivne albums ikke udtryk for den helt store aktivitet, men det synes ret irrelevant når man får et monster af et album, som ”Battalion Beast” må siges at være.

Bandets åbenlyse referencer til Hitler Tysklands militære forcer og tyske lyrik (på ”Soul Collector” albummet fra 2000) har altid set dem balancere på en knivsæg, når det kom til medierne. Bandet ser dog ikke ud til at give en skid for kommercielt lefleri, så fokus er 110% på at levere en afsindig hurtigt og gennemslagskraftig omgang death metal med et stænk af black metal. Reno Killerichs blast beats sprøjter ud gennem højtalerne, så lytteren ikke får en chance for at finde ud af hvad der rammer ham. Det skal dog ikke opfattes som en trommekavalkade, da alle pakkens elementer matcher hinanden og går op i en højere enhed.

Numre som ”The Lean Black Cruisers” og “War in the North” fremstår som undertegnedes absolutte favoritter på et forbavsende varieret album. Skal man sætte nogen fingre på værket ville det være at der ikke er nogen nytænkning, som gør at det vil kunne komme til at give international genklang.

På den anden side så ved man hvad man får og når resultatet er så fedt som det her, så til helvede med innovationen! Skru i stedet op for anlægget og sving garnet!

Kunstner
Titel
”Battalion Beast”
Distributør
Karakter
4