Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Skønt udspil fra de norske fjelde

Updated
Pagan's Mind minder rigtig meget om Queensrÿche. Og det gør intet, synes Lars Schmidt Dette skønne udspil fra de norske fjelde er en lidt gammel sag, men Pagan's Mind er simpelthen for gode til at falde for en hvilken som helst aktualitetsgrænse. "Celestrial Entrance" er det andet udspil fra Pagan's Mind siden bandets start i begyndelsen af dette metalliske millenium. Og hvor er det rart at kunne konstatere, at norsk tråd er langt mere end black metal og kirkeafbrændinger. Tag nu f.eks. Pagan's Mind, som ifølge denne anmelders krystalkugle må blive det nyeste stjerneskud på den progressive metalhimmel, der i disse tider domineres af bands som Symphony X og Evergrey, og som tidligere blev domineret af Rush, Queensrÿche og Dream Theater.
I princippet kan man tage netop disse fem bands, smide dem i en gryde, røre det hele godt sammen, blande lidt thrashet power metal i, og så får man "Celestrial Entrance". Der er tale om musicianship af høj karat, energi- og tempofyldt, rå-riffet og meget melodisk nærmest symfonisk metal. Og man bliver sgu helt glad i låget, når man hører sanger Nils K. Rue folde sig ud.
For man har savnet Queensrÿche. Og Rue kan sin Geoff Tate til fingerspidserne.
"Celestrial Entrance" er nogle måneder gammel. Men det gør ikke noget. Albummet bliver nemlig rigtig gammelt, før man mister interessen. Køb!

Titel
Celestrial Entrance
Distributør
Forfatter
Karakter
4