Ugens Monsterdrøn

Ugens Monsterdrøn
Ekstremt solidt, skriver vor anmelder om canadiske Kataklysms monsterdrønede album "In The Arms Of Devastation". Disse canadiere er gamle i gårde, men det synes alligevel muligt, at lære dødshunde nye tricks. Kataklysm er på banen med et ekstremt solidt album. Bandets lyd har tidligere været for klinisk steril med stortrommerne alt for langt fremme i billedet. Kataklysm kalder sig ”Kings of Northern Hyperblast”, men deres musikalske udtryk er i dag mere end bare et ”hyperblast”. Det rykker nemlig det her, takket være et solidt groove og en meget varm og fyldig lyd – variationen er i top, og for de inkarnerede fans er der stadig masser med blæs på.

Skiven er produceret af guitaristen JF Dagenais, men er mixet af Tue Madsen. Et klogt valg, for alt på dette album ligger lige, hvor det skal. Herlige growls, der når musikken er hurtigst indimellem byder på skrig, som det kendes fra black metallen. Der er fede temposkifts og brutale riffs med et snert af melodi – uden at der dog går ”melodød” i det. Et nummer som ”It Turns To Rust” er supercatchy, et født hit, hvor der endda synges duet med Morgan Lander (Kittie), som bidrager med lidt skrigeri.

Her 15 år efter bandets debut EP står Kataklysm stærkere end nogensinde med et album, der ved årets udgang sandsynligvis vil ligge i puljen af kandidater til årets dødsmetalskive.

Kunstner
Titel
In the Arms of Devastation
Distributør
Karakter
4