Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

First take statement

Populær
Updated
First take statement
Dave Wyndorf og Monster Magnet er på banen igen med albummet ”4-Way-Diablo”, som dog er alt for ukonstant. Syvende album fra amerikanske Monster Magnet er lidt af et eksperiment. Det er nærmest optaget i ét hug, og det smitter voldsomt af på resultatet, som er både godt og skidt.

Sine steder er ”4-Way Diablo” ganske iørefaldende og ligetil rock. Lidt punk rock og post grunge-agtigt. Andre steder bliver det hele bare til noget udflydende og psykedelisk baggrundsrock.

Ingen tvivl: Monster Magnet har haft det sjovt under indspilningerne. Det lyder afgjort, som om at de spiller lige det, de har lyst til. Og i den hellige integritets navn: Hatten af for det! Men den hellige integritet er ofte synonym med hellig navlepilleri, og dét er ikke altid sagen, hvis man vil nå ud over egen navlekant.
Det er okay livgivende, at stort set alle numre er indspillet i første take. Eksempelvis titelnummeret og toeren, ”Wall of Fire”, har en dejlig, ukuelig friskhed over sig. Men det er også det. Så hellere lytte til Foo Fighters, som er lidt mere fremme i de energiske sko og lidt stærkere på den gode melodi.

Monster Magnet albumdebuterede i 1991, i grungens store år. Og bandet er gennem årene betegnet som leverandører af 70’er space rock, og det lever de til fulde op til på ”4-Way Diablo”, som i bund og grund er et alt for ukonstant album.

Der er dog tiltag til spændende riff undervejs. Som på ”Blow Your Mind”. Men de kunne nu godt have leveret noget mere gennemarbejdet. Men valg af udtryk og produktion kan meget vel være et statement fra sanger og guitarist Dave Wyndorf. Albummet er indspillet et år efter, at han røg ind på en overdosis. Så albummet kan meget vel være et signal om, at han er frisk, og at musikken er frisk. Desværre er musikken ikke super god endsige langtidsholdbar.

Titel
4-Way-Diablo
Label
Distributør
Forfatter
Karakter
2