Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Han må da være svensker!

Populær
Updated
Han må da være svensker!
Monster Magnet laver hverdag om til heavyfest på deres nye album, ”Monolithic Baby”. Findes der én vaskeægte tung rock’n’roller der aldrig bliver led af liderlige, lystige og super powerfulde R.O.C.K. sange, så er det Monster Magnets main man, Dave Wyndorf. Hans tilgang til langhåret, rå rock’n’roll og heavy riffin’ er så naturbåren og nossetung, at man ikke kan tro, han er fra New Jersey. Han må da være svensker, ham Wyndorf?

På Monster Magnets nye udspil ”Monolithic, Baby!” er der derfor igen dømt dynamisk volumedrøn for alle pengene. Wyndorf & hans venner har vist aldrig hørt om det i øvrigt slemt usympatiske begreb ”at skrue ned”, og hvis de har, så er deres respons åbenbart konsekvent at skrue op – for volumeknappen, armbevægelserne, dynamikken, tyngdekraften, hele lortet.

Som det kan forstås er ”Monolithic Baby!” et enormt og euforisk sus af en heavy rock’n’roll plade, hvor den enorme energi udladning rigeligt kompenserer for at Monster Magnet ikke helt er på samme syreplan som den fabelagtige ”Dopes To Infinity” (1995) eller så kompakt som det helstøbte heavy værk ”Power Trip” (1998). Men dette her album emmer som bare pokker, og der kan gøres gedigene gymnastiske luftguitar-øvelser hele vejen igennem. Undertegnede har især en forkærlighed for det stærkt Stooges-agtige ”The Right Stuff”, som almægtige Iggy himself ville have givet sit samlede arsenal af peanuts-smør for at have skrevet i år 2004. Topfedt, altså.

Må dog også indrømme, at ingen af de øvrige numre helt matcher den sublime 1. single, ”Unbroken (Hotel Baby)” med den mest festfræsende hookline, længe hørt. Havde vi bare et minimum af rockradio kultur i Danmark var Monster Magnet allerede sikret et hit af format med denne dundrede ørehænger. Men flødepop fascismen triumferer i æteren (sågar den vi headbangere selv finansierer: DR) og Monster Magnet må derfor opdages på andre måder. Så tag bare disse rosende anmelderord for gode varer: fis ned og erhverv dig ”Monolithic Baby!” og start en fest derhjemme uanset uge dag eller klokkeslet. Det er både Monster Magnet – og livet – værd.

Titel
Monolithic Baby!
Label
Distributør
Genre
Karakter
4