Blødende metal

Populær
Blødende metal

Chastain er tilbage i næsten original opsætning med et album, der ”bare” ER heavy metal i sin mest uforfinede og uforfalskede form.

Kunstner
Titel
We Bleed Metal
Dato
06-11-2015
Trackliste
1. We Bleed Metal
2. All Hail The King
3. Against All The Gods
4. Search Time For You
5. Don't Trust Tomorrow
6. I Am A Warrior
7. Evolution of Terror
8. The Last Ones Alive
9. Secrets
Karakter
4

Chastain har siden 1984 været ledet af guitaristen David T. Chastain. Især i slutfirserne var bandet tæt på det helt store gennembrud. Men det blev ved nærved og næsten. Måske var det, fordi bandets udgivelser altid havde nogle helt igennem elendige covers, eller måske fordi David T. Chastain altid rodede rundt med alle mulige andre projekter. Chastain udgav fem album i årene fra 1985 til 1990. Men i samme periode udgav han også to album med sideprojektet CJSS samt to soloalbum.

Chastain holdt en pause i af begyndelsen af 1990’erne, men blev efterfølgende gendannet med David T. Chastain som eneste oprindelige medlem.

Tilbage i næsten original version

I 2013 blev bandet imidlertid gendannet endnu en gang. Denne gang med bandets oprindelige sanger(inde) Leather Leone og bandets oprindelige bassist Mike Skimmerhorn samt den nytilkomne trommeslager norske Stian Kristoffersen (Pagan’s Mind). Chastain udgav samme år ’Surrender to No One’ og er så nu tilbage som samme besætning med efterfølgeren ’We Bleed Metal’.

Besidder man evnen til at glædes over traditionel firser-power metal med brutal kvindelig vokal, går man nok ikke helt skævt af 'We Bleed Metal'. Det er metal med metal på. Det er uprætentiøst og old school metal. Men det er som sådan såre fornøjeligt.

Der er objektivt set ikke megen fornyelse at spore i forhold til bandets udgivelser i 80’erne. Men stilen holder stadig fuldt ud. 'We Bleed Metal’ har måske ikke helt samme klasse som ’Ruler of the Wasteland’ (1986) og ’The 7th of Never’ (1987). Men det er ikke desto mindre rart at høre Chastain og ikke mindst David T. Chastains guitar igen.

Undervurderet superguitarist

I 80’erne var David T. Chastain lige ved at blive betragtet som et guitargeni i samme liga som Yngwie Malmsteen, Vinnie Moore, Paul Gilbert og Tony MacAlpine. Han blev som mange andre også opdaget af Mike Varney fra Shrapnel Records. Han opnåede dog aldrig helt samme stjernestatus som de andre, og Chastain forblev et kultband inden for heavy metal.

Medvirkende til, at det aldrig helt lykkede David T. Chastain at blive anerkendt som superguitarist, var måske også, at han åbenbart insisterede i at spille den upolerede og uforfalskede heavy metal med Chastain i stedet for at kaste sig over en hel masse klassiske ting. Dog har han gennem tiderne udgivet en række instrumentalalbum.

Dejligt metallisk organ

Ud over det behagelige genhør med David T. Chastains guitarspil er det sandelig også en udsøgt fornøjelse igen at lægge ører og sjæl til Leather Leones stålsatte og knivskarpe vokal. Trods de 30 år, der er gået siden debuten i 1985, er Leather Leone i den grad stadig i besiddelse af særdeles rå metalvibrato, der næsten får ørerne til at bløde metal, og i hvert fald får krop og sjæl godt og grundigt renset igennem.

Flere ganske fine sange

Som skrevet er 'We Bleed Metal' en ret traditionel sag. Den indeholder nok ingen klassikere og vil nok ikke gå over i historien som et af heavy metals store værker. Men mindre kan nu også gøre det.

Med først titelsangen og derefter sang nummer to ’All Hail the King’ sættes albummet hårdt og kontant i gang.På albummets fjerde sang, ’Search Time for You’, sænkes tempoet lidt. Til gengæld lægges der yderlige vægt på den tunge bund i en sang, hvor David T. Chastain med nogle mellemøstligt lydende guitartemaer virkelig viser, hvor god han er. En enkelt kraftfuld powerballade bliver det da også til med ’The Last Ones Alive’, inden albummet rundes af med den tonstunge ’Secrets’.

Det er måske ikke alle sangene på ’We Bleed Metal’, der har verdensklasse. Men det er et berigende grænsende til et lykkebringende genhør med Chastain, som vi dog trods alt var nogle, der råspillede for snart 30 år siden.