Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uli Jon Roth til Metal Magic IX

Populær
Updated
Uli Jon Roth til Metal Magic IX

Metal Magic præsenterer endnu et hovednavn: Det er ingen ringere end den banebrydende guitarist Uli Jon Roth, der lægger vejen forbi Fredericia med fokus på tiden i Scorpions.

Da den tidligere Scorpions-guitarist Uli Jon Roth besøgte Amager Bio i 2014, kaldte Devilutions anmelder Roth for: "en bærende søjle i heavy rockens tempel" og kvitterede med fire sorte firkanter for legendens besøg på Amager. 

Det var der god grund til, for Roth er en af metallens stilskabende guitarister og lagde en stor del af fundamentet for genren i 70'erne med Scorpions, som han var med i fra 1974-1978, hvor Scorpions for alvor begyndte at blive hårdere.

Roth selv er et af de afgørende bindeled mellem den bluesinfluerede, tunge rock og en spillestil inspireret af klassisk musik, som han udforskede yderligere efter tiden i Scorpions, ligesom han af kendere regnes for en af de virkelige arvtagere til Jimi Hendrix. Et perfekt eksempel på hans spillestil kan høres i Scorpions-klassikeren 'Sails of Charon' (hvor man også kan høre, at Iron Maiden har fået lyttet til lidt Scorpions...). Den er også et eksempel på, at Roth ikke er den type guitarist, der kun kan spille med fuld skid på spaden – manden er en formidabel sangskriver:
Roths indflydelse på metallen kan dårligt overvurderes, og han har inspireret guitarister fra Wolf Hoffmann (Accept) over Michael Denner og Hank Shermann (Mercyful Fate) til Yngwie Malmsteen – for nu at nævne nogle få.

I anmeldelsen af koncerten i Amager Bio skrev Devilutions anmelder, at "den 59-årige Uli Jon Roth får det simpelthen til at se så legende let ud, som han står der med lukkede øjne, mens fingrene forcerer ned over strengene, uden at så meget som en falsk tone sniger sig ind."

Mon ikke den succes bliver gentaget til sommer i Fredericia?