Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Thrashy død fra Pittsburgh

Populær
Updated
Thrashy død fra Pittsburgh

Snart danmarksaktuelle Nunslaughter udsender bandets fjerde album, et dobbeltalbum.

Kunstner
Titel
Angelic Dread
Trackliste
1. Angelic Dread
2. Looking into the Abyss
3. Twisted Spirit
4. Crush the Guff
5. Inner Beast
6. The Lycanthrope
7. Blood Drinker
8. God
9. Doomtown
10. Don't Mourn For Me
11. Infested
12. Coffins and Crosses
13. Three Nails, One Liar
14. One Bad Bitch
15. Death Beyond the Gallows
16. Emperor in Hell 01:41 download
17. God has Lied
18. The Bog People
19. Midnight Mass
20. Shadow World
21. Healing the Possessed
22. In the Graveyard
23. Ouija
24. It Is I
25. Atheist Ways
26. Phantom
27. Sickened by the Sight of Christ
28. Black Horn of the Ram
29. Driving out the Demons
30. Deathlehem
31. Cerebus
Karakter
3

Nunslaughter har snart rigtig mange år og udskiftninger bag sig. Bandet blev stiftet i 1987 i Pittsburgh. Fra stiftelsen resterer nu kun sanger/bassist Don of the Dead. Angelic Dread er kun bandets fjerde studiealbum på 27 år. Men det er nu ikke, fordi Nunslaughter har dovnet den igennem årene, hvor det er blevet til et hav af demoer, splitalbums, ep’er og liveudgivelser.

'Angelic Dread' er bandets første fulde studiealbum siden forgængeren ’Hex’, der udkom i 2007. 'Angelic Dread' er som nævnt endda et dobbeltalbum, da der ud over et album med nye sange også er et bonusalbum med genindspilning af sange fra tidligere demoer og ep’er.

Nunslaughter beskrives primært som et death metal-band. Det synes nu nok at være en for snæver betegnelse. Bandet synes i høj grad også at have tendenser over i det mere thrashy, ligesom flere af genindspilningerne også har et black metal-præg. Denne mangesidede stil skyldes måske, at Nunslaughter blev dannet for så mange år siden, hvor metalsenen endnu ikke var så fragmenteret.

Korte sangen

Noget, der imidlertid kendetegner bandet, er de sædvanligvis meget korte sange. Nunslaughter har ikke tid til fordybelse. Man skal hurtigt videre til noget nyt. Af dobbeltalbummets i alt 31 sange er der således kun tre sange, der har en spilletid på mere end 3 minutter. Korteste sang er ’God’, der kun varer 1:09. Denne sang er også udgivet på en hyggelig video, der dog er lidt længere:

">

De korte sange betyder dog ikke, at badet ikke formår at hælde noget musikalsk indhold ned i de enkelte sange. Der er således egentlig udmærket opbygning af de enkelte sange med intro, vers og breaks mv. Men Nunslaughter gider godt nok ikke at arbejde med samme sang ret længe ad gangen. Der spores en høj grad af rastløshed i bandet.

Nu giver de mange sange sig desværre ikke udslag i den store variation mellem sangene. Det hele er skåret over samme læst. Det er sådan set ok. Der er en herlig energi og aggressivitet i sangene, men der måtte godt være arbejdet lidt mere med indholdet. De bedste af de nye sange er nok de to ”lange”: ’Three Nails, One Liar’, hvor  tempoet varieres fra doomy til speedes og tilbage igen, og ’Death Beyond the Gallows’, der har et fint riff-flow.

Af genindspilninger er det særligt den black metal-lydende ’Ouija’, der skiller sig ud.

Nunslaughter er på vej til Danmark, hvor de er et af hovednavnene på Metal Magic Festival i Fredericia. Bandet spiller torsdag den 10. juli.