Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Forskelle OG ligheder mellem Metal Magic og Roskilde Festival

Populær
Updated
Top 5 - Forskelle OG ligheder mellem Metal Magic og Roskilde Festival

For ikke at gentage os selv tager vi i år et kig på forskelle OG ligheder mellem Metal Magic og Roskilde Festival.

1. Musikken
"På årets Roskilde var der langt imellem de ægte metalbands. Hård rock i forskellige aftapninger, bevares, men ægte metal med metal på-bands var der ikke meget af. På Metal Magic er der fyldt med bands, der er mere metal end et stålvalseværk. Det kommer i alle genrer, og her er andre genrer et velvalgt supplement til metallen."

2. Udvalget i alkoholiske drikke

"På Roskilde kan man få drinks i økologisk- og ikkeøkologisk aftapning, cocktails (er det det samme som drinks???), der er rombar, specialøl, rød- og hvidvin m.m. udover den traditionelle festivaldrik, øl. Der er sågar rosévin. På Metal Magic er der øl (Carlsberg), cider, lidt sodavand (som man sørger for at købe, uden at nogen ser én) og mere øl (Tuborg). Det er fint nok med alle mulige valg på Roskilde, men har man egentlig brug for mere og andet end øl?"

3.  Gamacher
"Sidste år bemærkede vi, at herregamacher er en populær beklædningsgenstand på Metal Magic. Roskilde har, sløve som de er, først nu opdaget denne fashiontendens, hvilket resulterede i forfærdede artikler i såvel Politiken som Metroxpress. De sløve hoveder på morgenaviserne har slet ikke bemærket, at Metal Magic er først med modetendenserne, og ej heller at Devilution er først til at spotte dem. Selvom mode slet ikke er en del af hverken Metal Magics eller Devilutions resort, er mainstreammedierne alligevel milevidt bagefter på fashionfronten."

4. Programlægningen
"På Roskilde er der evige programsammenfald, som en eller anden #¤%&!*¥‡∴⊕ har stået for. Det være sig, når bands i vidtforskellige genrer spiller oveni hinanden, men hvor man tænker, at nogen da FOR FANDEN måtte kunne regne ud, at man skal høre begge ting, eller mere oplagte fadæser, som da Hammerfall gik på kun en halv time før Mayhem i 2001, hvilket lugter af ren sadisme (for SÅ meget metal var der altså heller ikke det år...). Det kan også være som i år, hvor Roskildes programlæggere på en rockfattig festival som de tilsyneladende eneste ikke har opdaget, at der er et vist overlap mellem doom- og syrerockpublikummet og derudover det generelle rockpublikum, hvilket resulterede i, at Dark Buddha Rising spillede cirka oveni Spids Nøgenhat, der cirka spillede oveni The Men, der så spillede oveni Drug Honkey, før Roskilde så lige lagde den sidste fornærmelse oveni hatten ved at lade Hookworms og Mournful Congregation spille samtidig.

På Metal Magic er der heldigvis kun to scener, og ingen bands spiller oveni hinanden, så man undgår ubehagelige fravalg og kun skal tage mere eller mindre behagelige tilvalg. Succes."

5. Gendannelser
"På Roskilde er gendannelserne tvivlsom 90er-rock som Psyched Up Janis, rap og hiphop (gisp!, åh! og uakk!) som Outkast og tidligere Malk de Koijn. På Metal Magic er gendannelserne ædel dansk metal fra dengang, det første gang var på mode at gå i herregamacher, i form af bands som Metal Cross, Evil, Witch Cross, Wasted og Mirage."