Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kort, men godt

Populær
Updated
Kort, men godt

Epica er produktive og udgiver nyt kun 11 måneder efter seneste album. Heldigvis er det ikke gået ud over kvaliteten.

Kunstner
Titel
The Solace System
Dato
01-09-2017
Genre
Trackliste
01. The Solace System
02. Fight Your Demons
03. Architect Of Light
04. Wheel Of Destiny
05. Immortal Melancholy
06. Decoded Poetry
Read more at http://www.blabbermouth.net/news/epica-to-release-the-solace-system-ep-in-september.html#j9mBmGUICU3Q1tS6.99
Karakter
4

Det er ikke en gang et år siden, at Epica udgav det næsten 75 minutter lange album ’The Holographic Principle’. Den gang var denne anmelder ikke begejstret. Noget af kritikken gik på albummets længde. Det blev simpelthen for meget af det gode med en lyd, der blev trættende i længden.

På trods af det lange album og de 12 sange, som det indeholdt, havde Epica åbenbart endnu mere materiale klart. I stedet for at udgive et dobbeltalbum i 2016 har bandet nu valgt at udgive ep’en ’The Solace System’ med seks sange, som allerede var komponeret på udgivelsestidspunktet for ’The Holographic Principle’.

Nu er det næsten beskedent at kalde ’The Solace System’ en ep. For med en samlet spilletid på lige knap en halv time er længden ikke langt fra lp-formatet.

Ud fra det faktum at sangene på ’The Solace System’ var komponeret ved udgivelse af det forrige album, kunne man forvente, at der var tale om minde gode sange, der var valgt fra. Men det bliver heldigvis hurtigt klart, at det ikke er tilfældet.

Mere varieret vokal
De seks sange på ep’en er alle gode. Nu kan det dårligt overraske kendere af Epica, at der også denne gang er tale om en omgang symfonisk power metal med Simone Simons i den vokale front. Denne gang varierer Simons dog sin vokal mere end på det forrige album. Hun gør stadig i høj grad brug af sin fine sopran. Men der veksles med partier, hvor hun sænker registeret lidt, og det klæder hende og sangene.

Det hele begynder udmærket, men også lidt ordinært med titelsangen, der samtidig er første videoudspil fra ep’en. Melodien er specielt interessant på denne sang og lyder for meget af noget alt for genkendeligt. Det mest opsigtsvækkende er den tilhørende video, hvor Epica har fået den idé, at man skulle bruge en animeret video. Der må sættes spørgsmålstegn ved, om det passer til bandets musik. Overbevisende er det ikke.

">

Hvis åbningsnummeret ikke var absolut fremragende, så er det mere kvalitet at hente hos sange som ’Fight Your Demons’, ’Architect of Light’ og ’Wheel of Destiny’. Der er virkelig saft og kraft i disse sange. Guitaren er rå, koret sidder skarpt, det symfoniske keyboard kommer med små progressive input, Simmons er i form, og herrerne i bandet krydrer heldigvis fortsat vokalen med en rå vokal og beherskede growls som modspil til Simmons' fine stemme. Det er faktisk slet ikke dårligt.

En enkelt ballade er der i form af ’Immortal Melancholy’. Den byder ikke på epokegørende nyt, men er bestemt lytteværdig som modspil til de mere hårdtslående sange, som ellers udfylder ep’en. Endnu en gang må man dog undres over den tilhørende video.

">

Men videoerne kan ikke skjule, at ’The Solace System’ er en rigtig god udgivelse, der beviser, at der stadig er liv og kraft i den symfoniske power metal.