Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2014: Guide til torsdagen

Populær
Updated
Copenhell 2014: Guide til torsdagen

Devilution guider dig gennem Copenhell 2014s andendag, der har et alsidigt program med dansk metal af høj klasse, progressiv dødsmetal, rasende brasiliansk dødstrash, de mægtige Triptykon samt en gigantisk rockfest med Twisted Sister.

TORSDAG

SUICIDAL ANGELS - Hades, kl. 13.00

Fordi:
Græske Suicidal Angels er et glimrende thrash-band, der blev dannet i 2001 og siden har udsendt fem plader, senest 'Divide And Conquer', der udkom i januar i år. Suicidal Angels er en del af den thrash-bølge, der startede omkring år 2000 og har givet os navne som Municipal Waste fra USA og danske Essence og Impalers blandt mange andre. Er man til thrash, så er den nye generation repræsenteret her, og bandet er bestemt værd at lytte til.

For fans af: Slayer, Metallica, Megadeth

Pensum: 'Dead Again', 'Divide And Conquer'

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
APHYXION - Pandæmonium, kl. 13.00

 
Fordi: Ungersvendene fra Ribe snart er klar med deres første fuldlængdeplade, i fuld sving med også at gøre en musikvideo klar og generelt bare er et af de bands, der er ved at tage springet fra undergrunden og ind i folks bevidsthed. Aphyxion har allerede vundet Wacken Open Air Metal Battle tilbage i 2011 og har derfor før været på de store scener. Det her er dødsmetal, der swinger!
 
For fans af: Illdisposed, Suffocation
 
Pensum: 'Obliteration Of The Weak'
 
Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!
 BLACK BOOK LODGE - Pandæmonium, kl. 14.00

Fordi: Black Book Lodge hører til en strømning af nye danske bands, hvor den gode og tunge rocksang er omdrejningspunktet. Med tryk på sang, for selv om der er mange detaljer i musikken, så er de altid underordnet sangens helhed. Det giver et udtryk, som er lige til at gå til, men fordi Black Book Lodge er så gennemprofessionelle i deres tilgang, så har musikken en international klasse der giver mindelser om Alice In Chains, Amplifier, Soundgarden og Opeth (når Opeth ikke er alt for metalliske). Se det, imens bandet stadig er små, for lige om lidt er de blevet et verdensnavn!

For fans af: Soundgarden, Alice In Chains, Amplifier

Pensum:
'Tûndra'

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!
MERCENARY- Hades, kl. 15.30

Fordi: Med over tyve år på banen er Mercenary et imponerende kapitel i dansk metalhistorie - og i øvrigt et kapitel, der bør stå helt for sig selv. Bandet fra Nørresundby har altid vægtet den mest melodiøse form for dødsmetal højt og har lige fra begyndelsen af karrieren desuden været interesseret i melankolien som udtryk. Det kunne man med mellemrum høre allerede på debuten, 'First Breath' (1998), ligesom bandet sidenhen har gjort den melodiøse melankoli til et regulært kendetræk, hvilket i særdeleshed kan høres på bandets syvende fuldlængde, 'Through Our Darkest Days' fra sidste år. Det er ikke for tidligt, at Mercenary parres med Copenhell, og der er obligatorisk mødepligt. Derudover skal man desuden lede længe på disse kanter, hvis man vil gøre sig forhåbning om at opstøve en mere habil guitarist end den strengenes, der gemmer sig i fingrene på Martin Buus. Han er en oplevelse i sig selv.  

For fans af: Soilwork, In Flames, Hatesphere.

Pensum: Det er smaskumuligt ikke at have en forkærlighed for bandets tre første udgivelser. Specielt deres tredje udspil, '11 Dreams' (2004), forbliver et melodisk pragtstykke, som siden sin udgivelse sandsynligvis ikke er blevet overgået i dansk metal. Inden for sin genre er '11 Dreams' uden pis et internationalt hovedværk, der fejer det meste af banen. Til trods for at dette skyhøje niveau fra ti år tilbage heller ikke er blevet overgået af Mercenary selv, skal man ikke kimse ad bandets senere plader. Er man til den melodiske metal med sjæl, kan det tværtimod ikke anbefales nok, at man får tjekket både 'Metamorphosis' (2011) og 'Through Our Darkest Days' ud.

Seneste plade!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

   


IAMFIRE – Pandæmonium, kl. 16.00

Fordi: Det aldrig går helt galt med Peter Dolving (ex-The Haunted) i front for et band. Til Royal Metal Fest fornylig viste bandet dog også, at det ikke blot er Dolvings ære, at den her stoner-rock med bluesy spor fungerer. Mikael Ehlert (ex-Hatesphere) på bas stillede med to kæmpe basanlæg og leverede spændende bund over velspillede trommer og rammende toner fra Peter Olsens Fender-guitar. Forvent et band, der på én gang leger på scenen og samtidig hviler i sig selv. Bjergtagende i mørket – men stoner-elementet vil helt sikkert også gøre sig godt på en varm sommereftermiddag. Så sol kom frem, og lad fadøllen fugte ganerne imens.

For fans af: Kyuss, Tool

Pensum: De tre sange, bandet har sluppet løs

">her!

Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!
BAD RELIGION - Helviti, kl. 16.30

Fordi: Der står "fest" skrevet i nakken på de aldrende punkrocklegender, og uanset hvad man så måtte mene om, at Copenhell favner bredere og har udvidet profilen betragteligt i år, så skal man aldrig afskrive en fest drevet af larmende guitarer. Deres sidste festivalbesøg her i landet var på Roskilde og udmøntede sig i en trist fadæse, men vi håber og tror på noget mere, for hitlisten er lang og fyldt med klassikere. Find skateboardet frem!

For fans af: NOFX, halfpibes, Pennywise

Pensum: Stranger Than Fiction, Suffer

Seneste koncertanmelselse!
FINNTROLL – Hades, kl. 18.00

Fordi: Finntrolls indblanding af folkemusik og black/death metal er flot, melodisk og utroligt fængende. Hvis man syntes, at Korpiklaani på Copenhell i 2012 var en stor fest, men lige fjollet nok, så vil Finntrolls lidt mere metalseriøse indgang til stilen nok være et sikkert hit. Men dans på de forreste rækker slipper man ikke for, for Finntrolls musik byder unægteligt op til dans.

For fans af: Ensiferum, Turisas, Korpiklaani

Pensum: ’Nattfödd’

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
GORGUTS – Pandæmonium, kl. 18.30

Fordi: Copenhell er heldigvis også andet og mere end fadølsfest til Twisted Sister og D-A-D (dermed ikke sagt, at der ikke er meget godt at sige om fadølsfest). Der er heldigvis også plads til det skæve og eksperimenterende, blandt andet i form af det progressive canadiske dødsmetalband Gorguts, der stod bag nogle af dødsmetalscenens mest konsekvente og vellykket eksperimenterende album tilbage i starten af 90’erne. Som konsekvens heraf fik de ikke megen kommerciel succes, men er højt skattet af en mindre kreds af feinschmeckere. Efter gendannelse i 2008 er bandet gået i en mere progressiv og eksperimenterende retning og har hensat musikanmeldere verden over i lyksalig svime. Gorguts er et band, der bryder grænserne i den ekstreme metal, og man skal unde sig selv at se dem og blive udfordret af dem.

For fans af: teknisk dødsmetal, Pestilence, Atheist, Opeth, Cynic
Pensum:  ’Colored Sands’, ’Considered Dead’, ’Obscura’

Seneste pladeanmelselse!
SEPTULTURA - Helviti, kl. 19.00

Fordi: Det siger sig selv: 'Mass Hypnosis', 'Beneath the Remains', 'Death Embroynic Cells', 'Arise, 'Propaganda', 'Inner Self', 'Slave New World', 'Attitude', 'Biotech is Godzilla' og 'Troops of Doom' - for blot at nævne 10 skæringer med Sepultura, som man - i hvert fald der, hvor Devilution kommer fra - får skåret ens behårede nosser af for ikke at have headbanget og flækket kranier til mindst 14 gange i løbet af ens ynkelige eksistens! Under storhedstiden i 90'erne havde Brasiliens samfundsrevsende death-thrashere en fuck dig-tendens med at levere stadionkoncerter, der angiveligt gav selv de mest hårdnakkede heavy metal-freaks blødende ører, og vi stoler selvfølgelig på, at Copenhell nu for helvede også viser sig fra en fandenivoldsk og utilpasset side og sørger for at skrue op. HELT OP! Vi kræver vor Sepultura, så det gør ondt!      

For fans af: Metalmusik i det hele taget samt for os, der er til slagsmål med autoriteter.  

Pensum: 'Arise', 'Chaos A.D.', 'Morbid Visions'

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!
TRAP THEM - Pandæmonium, kl. 20.00

Fordi: Der skal også være noget grindcore, og Trap Them blander det med punk, hvilket betyder, at det her er en fusion af nogle af de to mest vanvittige musikgenrer, der nogensinde er opfundet. Trap Them er fra USA, og bandet blev dannet tilbage i 2001. Deres debutplade 'Sleepwell Deconstructor' udkom i 2007, og siden er det blevet til yderligere tre plader, hvor 'Blissfucker' er den seneste, der udkommer i disse dage. De siger selv, at de er inspireret af Black Flag, Tragedy, Dismember og Entombed. Så et miks mellem punk, grindcore og svensk dødsmetal. Det kan vel ikke blive andet end godt og ukontrolleret?

For fans af: Black Flag, Dismember

Pensum: 'Sleepwell Deconstructor', 'Darker Handcraft'

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste interview!
TRIPTYKON - Hades kl. 20.30

Fordi: Triptykon er et af de mest interessante bands på metalscenen i dag. For flere synes det at give sig selv, at Triptykon med den levende legende Tom G. Warrior i front skal tilbedes af ren og skær selvfølgelighed, hvilket der måske kan være noget om. At Warrior i hvert fald fortjener ethvert tilbedende djævletegn, der finder hans vej, skal der ikke herske tvivl om. Det gør han. Så absolut! Men Warrior er anderledes kontemporær og fortjener samtidig meget mere end denne piedestal-anerkendelse. Det er Triptykon et mørkt, suverænt eksempel på. Altså, det er skam kun fint, at metalpublikummet fra tid til anden fedter sammen i headbangende klynger og hylder henholdsvis de personligheder, sange og album, som folk har drukket bajere til på tværs af generationer. Bring on D:A:D og Twisted Sister, by all means, og lad os sammen stå på skuldrene af nostalgiske good times og feste i samlet flok. Morskab skal der sgu også være plads til. Men fuck det, om der har været en musiker, der har skrevet kompromisløs, skelsættende, eneherskende og vedvarende fucking tung metalhistorie over så lang og stilsikker en periode, som det er tilfældet med Warrior. Det er 35 år siden, han tog den moderne metalmusiks mødom med Hellhammer, og med Triptykon virker det heldigvis, som om han ikke har tænkt sig at stoppe med at kneppe os med sit mørke sind lige foreløbig. Triptykon er en af hovedårsagerne til, man stadig hører metal. Punktum.

For fans af: Hellhammer, Celtic Frost

Pensum: 'Melana Chasmata', 'Eparistera Demones'

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

Â">  


Within Temptation – Helviti, kl. 21.30

Fordi: I lørdags havde vi fornøjelsen af igen at opleve de symfoniske rock-hollændere med Sharon den Adel
i front give den gas på Sweden Rock Festival. Sådan helt bogstaveligt. Gruppens live-shows er blandt de
mest spektakulære med et virvar af konstante flammer på scenen. Within Temptation fremstod på
alle måder i topform, så vi godt garantere, at der bliver en tændt oplevelse i vente på Copenhell.

For fans af: Nightwish, Lacuna Coil, Sirenia

Pensum: ’Mother Earth’

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!CLUTCH - Hades, kl. 23.00

Fordi: Clutch nægtede at acceptere, at boogieinspireret grooverock var blevet umoderne, og gik fra et udtryk, der i begyndelsen af 90'erne lå tættere på hardcore, til nu, hvor musikken er en blanding af blues, hardrock, southern rock og stoner. Leveringen er så energisk og tight, at bandet dog har vundet mange metalfans gennem tiden, hvilket også skyldes, at guitaren og den forvrængede stoddervokal har så fremtrædende en rolle. Dette bliver en sikker fest på Copenhell. Så er du advaret!

For fans af: Allman Brothers Band, Down, Deep Purple

Pensum: 'Blast Tyrant', 'Earth Rocker', 'Robot Hive/Exodus'

Seneste koncertanmeldelse!
TAAKE – Pandæmonium, kl. 23.00

Fordi: Det er ægte, uforfalsket norsk black metal. Bandet spillede i Danmark i fjor med deres rå, klassiske old school-black metal på den lille Dark Mental Festival, men er nu rykket op i et noget større format – selvom det ”kun” er Copenhells lille scene, de optræder på. Bandets karriere har været omgærdet af kontroverser, men Taakes musikalske kvalitet har været konsistent karrieren igennem, og det resulterede oven i købet i en nominering til den norske grammy, Spellemannsprisen, i 2012. Bandets eneste studiemedlem, Hoest, er lidt af en galemand både på og uden for scenen. Det bliver vildt!

Pensum: ’ Over Bjoergvin graater himmerik’, ’Noregs vaapen’, ’Nattestid ser porten vid’

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste liveanmeldelse!
TWISTED SISTER - Helviti, kl. 00.00
 
Fordi: Det er ikke hver dag, Twisted Sister gæster Danmark, så har man hørt sangene 'I Wanna Rock' eller 'We're Not Gonna Take It' på MTV eller på sit anlæg derhjemme, er det nu, der skal smedes. Twisted Sister har med Dee Snider været med til at bringe heavy metal ind på MTV og dermed ud til masserne, hvorfor de ikke kun er ansvarlige for deres egne plader, men også for at andres musik er nået ud til et meget stort publikum. Det kan du læse mere om i vores Metaldiktator, der hylder pladen 'Stay Hungry'.
 
For fans af: Alt det metal, der blev vist i firserne på MTV
 
Pensum: 'Stay Hungry'
 
Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!
 Amenra – Pandæmonium , kl. 01.30

Fordi: Der bliver lagt op til en tung og tranceagtig afslutning på torsdagen, når belgiske Amenra indtager
scenen 01.30. Kvintetten gør sig i en blanding af sludge og dommedagsdoom, som de trækker nærmest
hypnotisk ud i det uendelige. Således vil bandet næppe fremføre mere end syv til otte skæringer, der hver
mindst runder de ti minutter. Er du mere til melankoli end fadøl i festteltet, tropper du op her.

For fans af: Neurosis, Cult of Luna

Pensum: ’Mass III’, ’Mass IIII’