Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Treenigheden sejrer

Populær
Updated
Treenigheden sejrer

Fra resterne af Celtic Frost har Triptykon rejst sig og lavet en meget afvekslende debut.

Kunstner
Titel
Eparistera Daimones
Dato
31-03-2010
Distributør
Genre
Trackliste
1. Goetia (11:00)
2. Abyss Within My Soul (9:26)
3. In Shrouds Decayed (6:55)
4. Shrine (1:43)
5. A Thousand Lies (5:28)
6. Descendant (7:41)
7. Myopic Empire (5:47)
8. My Pain (5:19)
9. The Prolonging (19:22)
Forfatter
Karakter
4

 

For knap to år siden gik Schweiziske Celtic Frost i opløsning for anden og måske sidste gang. Bandstifter Thomas Gabriel Fischer har i hvert fald dannet det nye band Triptykon med det erklærede mål at lyde fuldstændigt som Celtic Frost. Hvor vidt det er lykkedes, kan denne anmelder dog ikke afklare, fordi kendskabet til originalbandet er yderst sparsomt.

Enslydende i forskellige retninger
Navnet Triptykon er afledt af det græske ord "triptychos" og betyder noget i retning af "trelags", og omtrent sådan kan Schweizerne også opfattes.

Det ene lag er en slags skramlet thrash metal, som man lavede den i de meget tidlige firsere, dog slet ikke så stramt som den genres bannerførere udførte den, selvom det er med masser af tæskende guitarer og piskende trommer.

Under dette lag gemmer sig en tung doomet stemning med store guitarklangflader, lange tunge riffs og al den tid bandet føler der skal bruges på at trække tempoet ned og få en næsten gotisk feeling.

Det sidste lag er det overraskende. Væk er omtrent alt hvad der er metal, og det erstattes i stedet af keyboards, klaver og en smuk kvindevokal. Tempoet bliver sat endnu lavere, til det så godt som forsvinder, og tilbage står en yderst stærk kontrast til resten af den aggressive lyd.

En udgivelse der kræver tid
Ved første lytning fremstår pladen med det mundrette navn 'Eparistera Daimones' som spillet af tre forskellige bands, men trods tredelingen fornemmes alligevel en underliggende sammenhæng og stemning på denne yderst afvekslende rejse ind i Triptykon.

Og man sidder tilbage med en tro på, at denne plade kan vokse til noget endnu større, når den får længere tid i øregangene.