Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Et slag i middelmådighedens fjæs!

Populær
Updated
Et slag i middelmådighedens fjæs!
Et slag i middelmådighedens fjæs!
Et slag i middelmådighedens fjæs!
Et slag i middelmådighedens fjæs!
Et slag i middelmådighedens fjæs!
Et slag i middelmådighedens fjæs!
Et slag i middelmådighedens fjæs!
Et slag i middelmådighedens fjæs!

Genoptrykket af Hellhammers ’Demon Entrails’ brøles velkommen. Den samler bandets tre demo-udgivelser fra start-80’erne og er skelsættende low-fi black metal, når det er aller-fucking-svedigst.

Kunstner
Titel
Demon Entrails
Dato
17-12-2012
Distributør
Trackliste
'Death Fiend'

Maniac
Angel Of Destruction
Hammerhead
Bloody Pussies
Death Fiend
Dark Warriors
Chainsaw
Ready For Slaughter
Sweet Torment

'Triumph Of Death'

Crucifixion
Maniac
(Execution) When Hell's Near
Decapitator
Blood Insanity
Power Of Satan
Reaper
Death Fiend
Triumph Of Death
Metallic Storm
Ready For Slaughter
Dark Warriors
Hammerhead

'Satanic Rites'

Intro
Messiah
The Third Of The Storms (Evoked Damnation)
Buried And Forgotten
Maniac (Re-recorded Version)
Eurynomos
Triumph Of Death (Re-recorded Version)
Revelations Of Doom
Reaper (Re-Recorded Version)
Satanic Rites
Crucifixion (Re-recorded Version)
Outro
Karakter
5

Før Triptykon var der Celtic Frost, og inden Celtic Frost trådte ind på metalscenen, var der Hellhammer. Det, de tre bands deler, er guitarist og forsanger, Tom Gabriel Warrior, der gennem nu 30 år har sat et mørkt, vedkommende aftryk på metalmusikken, sådan helt overordnet. Han er kort sagt en af genrens helte, og nærværende skribent er derfor ufattelig glad for, at Warrior endelig har fundet vej til ens pladesamling.

Det nye ved det gamle

Warrior er mørkets riffgud. Hans guitarspil forener det latterligt cool og overlegne med nærmest definitionen på det modbydeligt onde. Sammen med bassist Martin Eric Ain hentede han inspiration hos unge start-80’er-bands som Mercyful Fate og Venom, og inspirationen smækkede de så sammen med ekstrem low-fi lyd og en snert af punkattitude. Hvis det lyder som en sort drømmebeskrivelse også 30 år senere, så er det fordi, det er det; Hellhammer lyder lige så friske i dag, som de angiveligt på ingen måde gjorde i folkets ører ved udgivelsen i ’83. Det siges, at de dengang var hadet af alle, også af metalhoveder. Lortet var simpelthen for whacked.

Skelsætteren over dem alle

Man skal have fundet en plade med Black Sabbath frem fra mælkekassen for at finde et band, der på lignende vis syder over af lige så meget prototypisk, som det er tilfældet med ’Demon Entrails’. Fra Mayhem og black metal til Metallica og thrash til Sunn O))) og drone-riffet til Nirvana og grunge og til Iceage og den alternative danske lyd anno nu – det er, som om at alle sammen kunne havde lyttet til Hellhammer på forskellige tidspunkter siden ’83, hvor demo-indspilningerne oprindeligt udkom. Derefter nåede de at indspille en enkelt ep, ’Apocalytic Raids’ fra ’84, inden Warrior og Ain skrev historie på ny med Celtic Frost.

En udødelig standard

’Demon Entrails’ blev første gang udgivet på Century Media i 2008, hvor den udkom som en dobbelt cd samt en tredobbelt lp. Vinyl-udgivelsen blev i sin tid hurtigt udsolgt, hvorfor den nu er blevet genoptrykt i 1.000 nye eksemplarer, hvilket er herligt for vi, der er langsomme i betrækket til at opdage den essentielle metal. Udgivelsen er desuden blevet mastereret fra de originale masters, og ”under the supervision of founder Tom Gabriel Warrior”, og sangene lyder angiveligt, som bandet vil have dem til at lyde – smadrede, men megadejlige!

Pure fucking metal!

Man forstår på sin vis godt, at Hellhammer var for meget for metalverdenen, da de dukkede op i ’82, og at det senere skulle blive såkaldte ekstremmusikere, som de norske black metallere Fenriz og Vikernes, der senere tog deres distinkte lyd til sig. Selv 30 år efter bandet gik i opløsning, tager Hellhammer nemlig metalmusikken så langt ud, som den syntes at kunne komme uden konceptualiseringer og gimmick-dikkedarer. I er sikkert mange, der allerede ved det, men for I andre: Hellhammer er metal, når det simpelthen er bedst. Go fetch and go nuts!