Suicidal Angels flirter med firserne

Suicidal Angels flirter med firserne

På græskledet tur tilbage til fortiden.

Titel
Sanctify The Darkness
Dato
20-11-2009
Distributør
Genre
Trackliste
1. Bloodthirsty
2. The Pestilence Of Saints
3. Inquisition
4. Apokathilosis
5. …Lies
6. No More Than Illusion
7. Atheist
8. Beyond The Laws Of Church
9. Mourning Of The Cursed
10. Dark Abyss (Your Fate Is Colored Black)
11. Child Molester
Forfatter
Karakter
2

'Sanctify the Darkness' er andet album fra athenske Suicidal Angels, men selvom bandet er ungt, henter de vist udelukkende deres inspiration i tyve år gammelt old school thrash. Og det gør de sådan set udmærket.

Både musik og lyd er taget direkte ud af firserne, og det er som sådan både skidt og smukt.

Suicidal Angels kan i hvert fald deres kram, og har skruet en god tilbageskuende skive sammen. Riffsene hakker brutalt og effektivt derudaf i med tempo og pågående intensitet, som man kender det fra Exodus og Kreator (dog uden sidstnævntes flair for melodiske indslag), og vokal er tør og hård – råb uden at være hverken sang eller growl.

Til gengæld mangler der variation i tempo. Duka-duka-rytmer og højhastighedsthrash er da kræs for kendere, men det kræver trods alt et uhyggeligt stort talent, hvis det skal fungere praktisk talt helt uden temposkift og lignende fisefornemme dikkedarer - og disse grækere er altså ikke så gode, at de kan undvære nævnte tiltag i musikken.

At det skal være lidt godt og gammeldaws, betyder desværre også at de dybere frekvenser i produktionen er blevet gemt væk til fordel for et meget skingert udtryk, og det lyder altså lidt gumpetungt og underbudgetteret sammenlignet med nutidige thrashbands.

NB: Suicidal Angels kan opleves den 25. januar på The ROCK i København, og lur mig om ikke det er værd at tjekke ud live.