Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dyster melankoli og Rammstein light

Updated
Dyster melankoli og Rammstein light
Vi anmelder de nye udspil fra svenske Paatos og fra Before the Dawn og Eishellig. ”The Ghost” er Before The Dawns 3. fuldlængde udgivelse og vægten er lagt på en god blanding af onde catchy guitarriffs, en melodisk skrigende/growlende vokal og så en god portion dynamik.

Oprindeligt var Before The Dawn forsanger og guitarist Toumas enmandsprojekt og denne indspillede på de første demoer al musikken selv. De musikere som han senere har fået tilknyttet gør dog et rigtigt godt stykke arbejde og formår at gøre ”The Ghost” til en yderst velspillet plade.

Before The Dawn er dog stadig at betegne som Toumas soloprojekt, og måske netop derfor virker sangene så homogene, og den store variation til trods, er det muligt at spore en form for rød tråd gennem hele pladen.

Når der så alligevel ikke scores en rigtigt topkarakter, så hænger det sammen med, at der mangler et lidt mere personligt udtryk på vokalsiden, der dog alligevel er tæt på fremragende, samt i sang og riffskrivningen, der måske lige mangler det sidste i at skille sig rigtigt ud. Men der er ingen decideret dårlige ting på absolut lytteværdige ”The Ghost”.

Titel
The Ghost
Distributør
Forfatter
Karakter
3