Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Programmet til Copenhell 2014 er fuldendt!

Populær
Updated
Programmet til Copenhell 2014 er fuldendt!

Devilution er stolte af, i samarbejde med Live Nation, eksklusivt at kunne præsentere det færdige program for Copenhell 2014. Og vi har tilmed interviewet hovednavnene.

Kunstner
Titel
Copenhell 2014
Dato
26-03-2014

Til de allerede annoncerede navne - som Iron Maiden, Obituary, Blood Eagle, Megadeth, Within Temptation, Anthrax, Sepultura, Clutch, Graveyard og Watain blandt flere - kan vi nu løfte sløret for det fulde line-up til Copenhell 2014.

De sidste navne er:

TWISTED SISTER (US)

Dee Snider og disciple er et selvskrevet must see på årets Copenhell. Devilution har oplevet legenderne bag 'We're Not Gonna Take It' og 'I Wanna Rock' flere gange over de senere år, og vi kan bekræfte, at de stadig kan trykke et perfekt og ekstremt festligt show af, så der er god grund til at smøre stemmebåndene godt med dyre dråber, når amerikanerne forhåbentlig lukker festivalen.
 
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

TRIPTYKON (CH)

Tom G. Warrior fra Celtic Frost debuterede i 2010 foråret med sit nye projekt Triptykon, der siden har begejstret både Sort Søndags Anders Bøtter og en god del af Devilutions redaktion med deres kommende album 'Melana Chasmata'. Vi ser meget frem til Triptykons første koncert på dansk grund, hvor der utvivlsomt også vil være sat tid af til et par Celtic Frost-klassikere.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

TRAP THEM (US)

For Devilution er dette kult grindcore/punk-foretagende en af de væsentligste nye tilføjelser til programmet. Tænk Entombed med en god spand kul på. Alle kvartettens album, inklusive det kommende fjerde, er desuden produceret af Converges Kurt Ballou, der har sat sin beskidte signatur på en lang række af de senere års bedste metalplader.

Seneste interview!

HELHORSE (DK)

Helhorse har længe bevæget sig i den danske undergrund som Dødning, indtil de for et par år siden skiftede navn og nu har sat deres tydelige præg på Devilution-skribenternes årslister med deres seneste album ‘Oh, Death’ .

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

BLACK BOOK LODGE (DK)

Morgendagens stjerner, der med ultrabeskidt og knasende vellyd satte høj standard med
debutalbummet Tundra, der scorede fem stjerner her på Devilution. Glæd dig til noget af det stærkeste nye inden for dansk metal.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste interview! 

THE PSYKE PROJECT (DK)

De danske pionerer udi ekstremmetal, der har holdt fanen højt siden 2001 og senest cementeret deres plads i tronstolen med dystre og tunge ‘Guillotine’. I vores interview lover de en intens natteoptråden, der vil stå i kontrast til deres tidligere koncert i fuldt dagslys på Copenhell.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse! 
Seneste interview!

DAWN OF DEMISE (DK)

Tung nationalstemning med brødrene Jensen og band, der med garanti kommer til at sende groovy død ind i Copenhellpublikummets hjerter direkte fra 8600 Silkeborg. Læs vores anmeldelse af den storcharmerende 'Rejoice In Vengeance' fra 2011.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

HEIDRA (DK)


Vinderne af dette års Mighty Fight Night og derfor også selvskrevne til en plads på Copenhellplakaten. Forvent vikingetramp, black metal og folkemusik i festlig forening.

Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

LYNCH MOB (US)

Der er dømt klassisk hard rock med et stænk af heavy metal, når den tidligere Dokken-guitarist George Lynch og hans Lynch Mob spiller op til fest på Copenhell. Den nu 59-årige guitarist reetablerede sidste år bandet i en helt ny konstellation med tre nye medlemmer, så der vil være masser nyt blod med på Refshaleøen.

EVRA (DK)

Dansk, udfordrende metalcore med elementer af hardcore og sydstatsgroove. Sidst vi så dem, var det i forbindelse med Blastbeasts 'New Shit'-arrangement i Pumpehuset, og nu melder danskerne sig altså klar til den københavnske fest i helvede!

Seneste koncertanmeldelse!
 
TOXIC HOLOCAUST (US)

Toxic Holocaust har eksisteret i 15 år, men kunne såmænd uden problemer være undfanget engang i 80'erne under den første store thrash-bølge. De har været hyppige gæster på dansk grund, senest i Pumpehuset i sidste uge, og til sommer er de altså klar til at tage Copenhell med storm.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
 
IAMFIRE (S/DK)

Hvad blev der egentlig af Peter Dolving fra The Haunted? Og hvad blev der af Mikael Ehlert, der tidligere var med i Hatesphere? Svaret er det korte, at de har fundet sammen i bandet IamFire. Stilen ligger et sted mellem Tool og den seneste med The Haunted, 'Unseen'. Et sted mellem doom, hard alternative, grunge og sludge. Det lyder som en blandet landhandel, men det er smeltet smukt sammen, og er et must for elskere af tung rock med mange facetter. Bandet har ikke udgivet noget endnu, så nyt er det, men hold øjne og ører åbne, for noget stort er på vej!

BLACK LABEL SOCIETY (US)

Black Label Society blev i sluthalvfemserne grundlagt af Zakk Wylde. Han blev som ganske ung løftet til stjernerne, da han i '87 blev Ozzy Osbournes guitarist. Black Label Societys stil er tung, groovende og ligger et sted mellem hard rock og heavy metal. Wyldes særlige lyd både på guitar og vokal er dog det bærende.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!
 
AVATARIUM (S)

Leif Edling kendes bedst fra doom-legenderne i Candlemass, men han hviler ikke på laurbærrene, og sidste år albumdebuterede han med Avatarium. Der er tale om lidt af en supergruppe, der foruden Edling tæller Lars Sköld (Tiamat), Marcus Jidell (eks-Royal Hunt) and Carl Westholm (eks-Candlemass) og den kvindelige forsanger Jennie-Ann Smith. Stilen ligger dog ikke langt fra Candlemass', så forvent tung, episk doom.

AMENRA (BE)


Dette belgiske band er et af de mere obskure indslag på Copenhells program i år, men vi tror på en af festivalens positive overraskelser. Kvintetten gør sig i storladen sludge metal, med elementer fra både doom og hardcore, så det bliver utvivlsomt en af de koncerter, hvor der både vil være stof til mellemgulv og hjerne.

TAAKE (N)

Trve norsk blackmetal når det er mest modbydeligt. Forvent corpse paint og brændende had, når Høst og band ad aggressionens vej tager os med ind i Norges dybeste tågedale. Der er dømt black metal af den ondeste, sorteste skuffe fra de helt tidlige 90'ere.
 
Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!

BEHEMOTH (PL)


Behemoth lagde for kort tid siden Amager Bio ned med brutal polsk dødsmetal, og der er ingen grund til at forvente andet end en magtdemonstration, når de betræder Copenhells betonfundament, forhåbentlig med en masse godt fra deres nyeste album, 'The Satanist'
 
Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!

KILL DEVIL HILL (US)

Kill Devil Hill opstod i 2011 som en supergruppe, oprindeligt med trommeslager Vinny Appice (ex-Black Sabbath, Dio), men han er for meget nylig blevet skiftet ud med Johnny Kelly (ex-Type O Negative),der har teamet op med de eksisterende medlemmer, bassist Rex Brown (ex-Pantera og Down), guitarist Mark Zavon og sanger Dewey Bragg.

Seneste pladeanmeldelse!

Vi ses i pitten!