Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Psykedelisk døds-mudderbad

Populær
Updated
Psykedelisk døds-mudderbad

Abscess' nye plade vil primært please de lyttere, der i forvejen er fans af bandet, mener vor anmelder.

Kunstner
Titel
Dawn of Inhumanity
Dato
15-03-2010
Distributør
Trackliste
1. Goddess of Filth and Plague
2. Torn from Tomorrow
3. Never Sane Again
4. Dawn of Inhumanity
5. The Rotting Land
6. Dead Haze
7. What Have We Done to Ourselves?
8. Dark Side Of A Broken Knife
9. Divine Architect of Disaster
10. Black Winds of Oblivion
Karakter
3

Hvis man, som undertegnede, er tilhænger af US death metal a la Cannibal Corpse, Deicide, Autopsy og Morbid Angel vil Abscess ikke skuffe. Netop sammenligningen med Autopsy er også helt åbenlyst, da grundlæggerne i begge bands er de samme mennesker: Chris Reifert og Danny Coralles.

'Dawn of Inhumanity' er ikke bare et death metal album, da der synes at være stærke inspirationer fra punk og doom også. Produktionen er dejlig rå og intet er (over)produceret, som man ellers ofte ser det i den mere tekniske del af death metal genren. Der eksperimenteret overraskende meget, bl.a. med en akustisk guitar, der dukker op i 'Never Sane Again' og 'Dead Haze', hvilket giver det et stænk af psykedelisk 70'er rock. Et skud højoktan kommer i form af det punkede nummer 'Torn from Tomorrow'.

Et andet punkt der fangede undertegnedes interesse var sangtitlerne humoristiske ordspil, så som 'Darkside of a Broken Knife' og 'Black Winds of Oblivion'. Desværre lever kvaliteten af albummet ikke hele vejen i gennem op til de mange spændende elementer der er mixet sammen i en ret mudret produktion. Det bedste er stadig den gode gamle old school død; og den vil helt sikker begejstre eksisterende fans, men nok ikke skaffe dem nye.

Hør mastermind, Chris Reifert blive interviewet om deres nye opus: