Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Simpel og vellykket

Populær
Updated
Simpel og vellykket
Simpel og vellykket

Med dotcom-domæne, kopper i merchandiseudvalget og et vellydende debutalbum er The Kamshaft klar til affyring.

Kunstner
Titel
The Kamshaft
Dato
30-03-2014
Genre
Trackliste
1. Undertow
2. Mono
3. Wolf
4. Tongue
5. Nails
6. Shallow
7. Tricker
8. Waters
9. Shadows
10. Molotov
11. Say
Karakter
4

’The Kamshaft’ er en simpel og storrockende debutplade fra en københavnsk kvartet af samme navn, som blev dannet i sommeren 2012. Inspirationen er blandt andet hentet i 90’ernes grunge, hvor Alice In Chains og Soundgarden er nærliggende referencer, selvom The Kamshaft har barberet 90’ernes støj og vildskab kompromisløst af i lydbilledet, der er absolut rent.

Det er helt i den rette tidsånd, men som udgangspunkt bestemt ikke en positiv tilgang til rockgenren. Under almindelige forhold søger denne skribent alle dage ufuldstændigheden, mere distortion, larm, skæve akkorder og tilfældigt mikrofonskrigeri, men falder alligevel lidt på halen over The Kamshafts fuldkommenhed i alle aspekter. Man har fandens til lyst til at skælde The Kamshaft ud for at være for pæne i lyden, men det er der ingen grund til, for imod alle odds så virker dét, de laver.

De første indtryk

Efter en lidt neutral åbning viser anden skæring, ’Mono’, et bedre billede af, hvem The Kamshaft er, men ikke hvad de egentlig kan. ’Wolf’ kunne have været et Alice In Chains-nummer, og albummet peaker hen imod midten, hvor både ’Shallow’ og ’Nails’ med deres energiske og smittende omkvæd tager kegler. ’Waters’ bærer ’The Kamshaft’ sikkert videre mod enden, der dog ikke når midterskæringernes højder.

Det samlede udtryk er omhyggeligt tilrettelagt både visuelt og lydmæssigt. Sangtitlerne er enkle og cover, logo og hjemmeside har en virkningsfuld genkendelighed, der giver The Kamshaft en stærk helhed.

Godt på vej

Med inspirationskilderne in mente er det ikke mere kompliceret end som så, alle kan være med, og man kan spørge sig selv, om The Kamshaft overhovedet har berettigelse i en gennemtæsket og overproduceret genre, der er svær at vride mere ud af både på syresiden og den noget pænere Grøn Koncert-front. Men det har de såmænd, for dét, der kendetegner bandet, er arrangementernes gennemtænkthed, der gennemsyrer veludførte korharmonier, melodier og riff.

Numrene er lyttevenlige med et passende twist, men det vil kræve en forsangers naturlige excentricitet og stærke personlighed at få sangene til at bløde live og hvis Mikkel Larsen har pakken, er The Kamshaft godt stillet på den danske rockscene.