Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Knap så mange hestekræfter som titlen antyder

Populær
Updated
Knap så mange hestekræfter som titlen antyder
Knap så mange hestekræfter som titlen antyder

Godsmacks seneste udgivelse er en for lang ekskursion ned ad et spor, der længe har været en blind vej.

Kunstner
Titel
1000hp
Dato
01-09-2014
Distributør
Genre
Trackliste
1. 1000hp
2. FML
3. Something Different
4. What's Next
5. Generation Day
7. Living In The Gray
8. I don't Belong
9. Nothing Comes Easy
10. Turning To Stone
11. Life Is Good
Karakter
2

Godsmack spiller hårdriffet tung rock og var i begyndelsen på mange måder som et afkog af Soundgarden, Alice In Chains, og Pearl Jam, der har stået for længe.

I 2014 er de mere et ekko af materiale, som Sevendust eller Stone Sour kunne have udgivet. Forskellen er, at Godsmack ikke har samme sans for melodien som førnævnte grupper, selvom ’Generation Day’ og ’Living The Gray’ kommer tæt på det yderst velfungerende. Bandet sidder fast i midten af 00’ernes lyd af moderne hård rock og bliver en kedsommelig affære, trods lytteværdige glimt hist og her.

Den amerikanske kvartet kan se tilbage på omtrent 20 år som band, og ’1000hp’ er deres sjette udgivelse. De har ikke skabt megen furore på Devilution, og det er forståeligt, når man sidder med dette seneste album i højtalerne. Et par ord om 2003-albummet ’Faceless’ er det blevet til, og mange flere tillægsord følger ikke bandet nu, selvom mere end 10 år er gået siden da.

Hvor tidligere udgivelser var en anelse mere bombastiske, er ’1000hp’ strammet op og samlet på lydsiden, og på trods af at der ikke er noget at udsætte på musikernes udførelse, bidrager det til den tørre og flade fornemmelse, som det kun lykkes et fåtal af numrene at ændre.

Godsmack kunne med fordel have fjernet et par sange og gået mere i retning af et nummer som ’Something Different’, der ikke prøver at være andet end velskrevet rock med et langtidsholdbart omkvæd, og som også finder plads til en tung og melodisk skarp outro, lige som sidste skæring, ’Life Is Good’, der skiller sig ud og endelig synes at ville noget med sin store guitarlyd og det solide omkvæd.