Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sovs og kartofler-metal

Populær
Updated
Sovs og kartofler-metal

Anvil er vel et af de bands, som man på engelsk vil kalde et "meat’n’potatoes metal band". Betegnelsen, som ikke har sin direkte betegnelse på dansk, dækker vel nærmest over et band, som er uden det helt store raffinement, men som leverer et velnærende og mættende måltid. Lad os på dansk derfor kalde dette album for et sovs og kartofler-udspil!

Kunstner
Titel
Hope In Hell
Distributør
Trackliste
1. Hope in Hell
2. Eat Your Words
3. Through with You
4. The Fight Is Never Won
5. Pay the Toll
6. Flying
7. Call of Duty
8. Badass Rock N Roll
9. Time Shows No Mercy
10. Mankind Machine
11. Shut the Fuck Up
Karakter
3

Lad os indlede denne anmeldelse med to postulater:

1. Anvil har aldrig udgivet et rigtig godt album
2. Anvil har aldrig udgivet et decideret skod-album

Hvis man måtte være enig i disse to postulater, er der nok ikke så megen grund til at læse videre, for situationen er status quo. ’Hope in Hell’ er ikke noget særligt fremragende album. På den anden side er det såmænd meget underholdende i den rette kontekst, og det er formentlig ikke Anvils ringeste album.

Personligt er det mega lang tid siden, at jeg stiftede bekendtskab med bandet for første gang. Det rækker således så langt tilbage som til udgivelsen af det andet album ’Metal on Metal’ fra 1982. Det er i den forbindelse bemærkelsesværdigt og symptomatisk for Anvils tilgang til metallen, at mange af sangene på det nye album faktisk kunne synes at have haft en naturlig plads på ’Metal On Metal’.

’Hope in Hell’ giver således plads til den tunge metal i titelnummeret, speedrock i ’Eat Your Words’ og ’The Fight is Never Won’ samt til old school hard rock i eksempelvis ’Through with You’, hvor der på særdeles mystisk vis serveres en sang, der bygger på et riff, der ligger så tæt på en fejl-akkordering af ’Smoke on the Water’ at det vækker minder om ’Sussi & Leos version af samme Deep Purple-sang.

Lad den sluttelige dom være, at ’Hope In Hell’ ikke er noget stort album. Men på den anden side er det et ganske fornøjeligt hævvi mædal album - når man er i humør til netop det!!