Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Svar med rock

Updated
Svar med rock

The Answer leverer et solidt femte udspil centreret om en tung rytmesektion og lige dele lede riffs og sikre melodier.

Kunstner
Titel
Raise a Little Hell
Dato
06-03-2015
Genre
Trackliste
1. Long Live the Renegades
2. The Other Side
3. Aristocrat
4. Cigarettes & Regret
5. Last Days of Summer
6. Strange Kinda’ Nothing
7. I Am What I Am
8. Whiplash
9. Gone Too Long
10. Red
11. I Am Cured
12. Raise A Little Hell
Forfatter
Karakter
4

Man fornemmer det fra første sang ’Long Live the Renegades’ – nordiske/nordengelske The Answer vil med beskidt blueset hardrock bjergtage lytteren, men det skal gøres tilbagelænet og uden at forfalde til billige tricks. Først og fremmest nægter kvartetten at spille hurtigt. De ved, at man kan nå langt med at sætte tempoet ned og lade et solidt groove smadre ethvert riff, der trænger sig på med overdreven melodi – ligesom de kan undgå at blive stenede. De tager sig god tid.

Det gælder i et nummer som ’Cigarettes & Regrets’, hvor det enormt catchy omkvædlick på ingen måde får lov til at stjæle fokus fra et råt og buldrende udtryk – Cormac Heesons hæse og klagende vokal holder fokus lå, at dette er rock med stor pik. Sådan forholder det sig også i ’ Last Days of Summer’, hvor, hvad der kunne være et hit, bliver holdt stramt i tøjlerne og ender som støvet og tung blues over en led basgang.

Det tunge fylder meget i The Answers tætpakkede lydbillede – den vrede ’I Am What I Am’ har et ondt vers, og titelnummeret ’Raise a Little Hell’ der slæber sig af sted, men det udelukker hverken de store omkvæd eller flot korarbejde. Det tager bare heller ikke styringen og er godt afbalanceret med den del af musikken der hedder hård rock.