10 hurtige: Kasper Molin

Populær
10 hurtige: Kasper Molin

Han er manden, vi kan takke for, at Wacken Metal Battle eksisterer i Danmark. Mød Iron Maiden-glade Kasper Molin.

Titel
Wacken Metal Battle 2018
Fotograf
Casper Christensen
Forfatter

Ja, faktisk er han så glad for Iron Maiden, at han er bassist i coverbandet Maiden Aalborg. Kasper har dog endnu mere erfaring bag en scene, da han i mange år har arbejdet som scene manager for diverse spillesteder og festivaler, heriblandt Copenhell.

Udover at have stiftet Wacken Metal Battle i Danmark har han et stærkt forhold til den tyske metalfestival, da det er et af de steder, han har arrangeret koncertrejser til gennem sit tidligere firma Livescenen. Nu fokuserer han i stedet på at hjælpe danske bands i nød ved at være medejer af Livebussen; en van, bands kan leje, når de skal på tour.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
En dag i de tidligere barndomsår, sådan cirka i tiårsalderen, sad jeg og nogle kammerater ved den enes storebror, som satte en metalskive på, jeg tror det var en Slayer-plade. Vi sad fascinerede og lyttede, indtil den sure storesøster brød ind og råbte noget om, at det var noget forfærdeligt musik. Inden længe begyndte AC/DC og D-A-D at komme fast på kassettebåndet, og da jeg selv opdagede heavy metal med Iron Maiden i front, så min vej lagt.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Hvis jeg bare skal vælge bare ét, så er det Iron Maiden. Det er næsten unødvendigt at sige, at mange andre bands er på favoritlisten.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Ud over dem, hvor jeg måske vil blive en lille fanboy ved mødet, så vil jeg sige Devin Townsend. En mand med en spændende personlig historie, enormt meget humor og et hoved, som er underligt på den helt rigtige måde. Dertil har hans musik både inspireret og udviklet mig. Ham vil jeg gerne bruge tid med; en karakter, som personligt og musikalsk er fascinerende og inspirerende.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
1. Iron Maiden – 'Seventh Son of a Seventh Son'
2. Metallica – 'Master of Puppets'
3. Strapping Young Lad – 'Alien'
4. Dream Theater – 'Images and Words'
5. In Flames – 'Reroute to the Remains'

Det er ikke alle yndlingspladerne, men fem af dem, som i hvert fald har haft en stor betydning for mig og hver på sin måde har markeret en ændring på min vej. Mange andre plader og milepæle er udeladt i en top 5.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Jeg har haft så mange store oplevelser, men den bedste nogensinde er oplagt. Historien er følgende; da jeg blot 14 år gammel sammen med en kammerat uden forældrene tager fra Aalborg til København for at opleve Monsters of Rock på Gentofte Station i ´91. Vores første rigtige metalliske koncert, som jeg husker det. Et power line-up med fire klassebands i deres storhedsdage.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Mund til mund og de sociale medier

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
I skrivende stund Jamiroquai.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Blandt andet at mine evner, viden og talenter måtte være dårligere end andres i arbejdsøjemed: ”Det er også en skam, at du er sådan en heavy-mand”, citat fra en direktør på en festival.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
At jeg har mødt folk fra næsten hele verden, og at vi alle på tværs af blandt andet religion og politik har et fælles dna. Metal er en kultur – en livsstil, som går længere end menneskeskabte trivialiteter og andre fordummende aspekter af verden. Vi er en del af noget større. Det er kærlighed til musikken, kulturen og hinanden.

10. Hvorfor er du heavyfan?
Musikken kan være rammeløs og eksperimenterende uden regler. Den bevæger sig fra det smukke til det grimme. Den kan være simpelt og enormt kompleks. Fra et musikalsk synspunkt er det en farverig og udfordrende verden at bevæge sig i.

Publikummet og hele kulturen er det bedste, jeg har oplevet noget steds af de kulturelle områder, jeg har bevæget mig i.

Jeg er fan af musikken, kulturen og dermed af os alle.