Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

W:O:A Metal Battle Færøerne

Populær
Updated
W:O:A Metal Battle Færøerne

Tredje gang er lykkens gang for bandet, der siden starten har vist sit værd

Kunstner
Dato
08-03-2014
Fotograf
Erland Sivertsen

I lørdags, 8. marts, blev tredje udgave af det færøske Wacken Metal Battle afviklet, og det var meloproggerne Earth Divide, der røg med sejren, som man ville sige på færødansk. De vandt, og det var på tide.

Earth Divides historie startede i 2010, som så mange andre færøske bands i forbindelse med en musikkonkurrence, og har siden 2012 været på det spor, de nu befinder sig på. Mandskabet består nu af Jóhan Fríðrikur Sanderson på vokal, Henning Jensen og Fríði Tanggaard Bjørgvin på guitar, Gudmar Hansen på bas og Sigurd Justinussen på trommer. En god cocktail erfarne samt nyere musikere. De har været med til hvert Metal Battle på Færøerne, men har til undertegnedes overraskelse ikke vundet før nu.

Jeg spurgte Sigurd Justinussen om, hvordan det var at have sejren i hus, og hvordan de vil gå til de næste måneders forberedelse:

“Vi er ekstremt glade for at vinde, især når konkurrencen er så hård. Og vi er især glade for at kunne repræsentere Færøerne i Tyskland.

I forhold til at blive klar, så er det bare om at holde sig i gang. Når tre af medlemmerne bor i enten Danmark eller England, bliver der meget tid til at øve alene, indtil vi ses igen. Opskriften på selve koncerten på Wacken er ikke mere indviklet, end at vi skal fokusere på at sparke en masse røv og levere et fedt liveshow.”

Den opskrift har Earth Divide siddende på rygraden, og det bliver uden tvivl et fedt show i Bullhead City til august.

Finalen i Tyskland

Genremæssigt befinder bandet sig et sted mellem Lamb of God og Gojira og rammer som de to bands en puls, der slår stærkt i disse dage. De repræsenterer en ny, moderne bølge af metal, der såmænd også har ramt Færøerne, og den kommer forhåbentlig også til at efterlade nogle ofre i Tyskland.

Kasper Molin, i sin funktion som dommer, fremhæver også, hvad der skal til, når slaget skal stå i Tyskland:

“I lørdags stak de tydeligt ud, og man var godt underholdt. Man fornemmede, at de har spillet meget og er godt sammentømrede, og det var den hele pakke, man fik til showet.

I forhold til Wacken Metal Battle-finalen er den genre, de spiller, dog en noget gængs genre, så det er vigtigt for Earth Divide at levere med et virkeligt godt liveshow. De har jo den fordel, at de spiller fantastisk godt og leverer et fedt livesæt. Jeg tror dog, det muligvis er lidt et færøsk problem, at man spiller for de samme mennesker hver gang, og publikum i nye farvande kan agere anderledes, end de er vant til hjemme. Men lad os se, der er rigtig mange elementer, som spiller ind i en livesituation. Jeg forestiller mig dog alligevel, at det vil gå dem godt, da de altså er nogle robuste drenge.”

Det er stadig ikke til at sige, hvordan finalesituationen bliver, da der er få lande, der endnu har afholdt deres konkurrencer. Vi ved endnu ikke, om risikoen for repetition i genreafdelingen bliver relevant, og ej heller hvilken type bands Earth Divide er oppe imod. Men som vi har fået understreget nu, står og falder finalen meget på liveshowet og den umiddelbare oplevelse, dommerne kommer til at få.

Earth Divide er det tredje i rækken af færøske bands, der skal konkurrere, forudgået af SIC og Hamferð. De andre kandidater til årets Metal Battle var thrashmetallerne Asyllex, hvaldrabsgrindcore ensemblet Ceticide, slowprogrockende Iron Lungs og melodødbandet Reduced To Ash.