Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Michael Denner

Populær
Updated
10 hurtige: Michael Denner

Det hele startede med Led Zeppelin for den stilskabende og legendariske guitarist Michael Denner. Derfra fulgte bl.a. Judas Priest, Deep Purple, Captain Beyond og Moxy. UFO og Uriah Heep i hhv. 1976 og 1974 i København står som de bedste koncertoplevelser.

Den tidligere Mercyful Fate- og King Diamond-guitarist Michael Denner er 57 år og bosat i København, hvor han bl.a. har sin egen pladebutik Beat-Bop og er vært ved 'Denners Musikquiz' og 'Denners Almenquiz'. Han er aktuel med de to bands Denners Trickbag og Denner/Shermann, hvor sidste nævnte sidste år udsendte deres første EP 'Satans Tomb'. Bandet kunne forleden opleves live - for første gang - til High Voltage Awards 2016 og spiller på årets Metal Magic Festival. Senere på året følger bandets debut-album.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Min onkel havde købt debutalbummet med et helt nyt band ved navn Led Zeppelin, og da han spillede det, ændrede mit liv sig totalt.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Det må være et tie imellem førnævnte Led Zeppelin og Judas Priest.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Bon Scott kunne havde været en værdig kombattant.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Judas Priest - 'Killing Machine'
Captain Beyond - 'Captain Beyond'
Deep Purple - 'In Rock'
Led Zeppelin - 'II'
Moxy - 'Ridin' High'
... kunne godt være mine fem.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Afhængig af fra hvilken side af scenen, man ser det fra. Den ene side: UFO i Daddys Dancehall i 1976 eller Uriah Heep i Falkonerteateret i 1974. Og fra den anden side: Mercyful Fate på Roskilde Festival. Årstallet kan jeg ikke huske, men et sted i midt-90'erne (1994, red.).

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Min pladebutik Beat-Bop, Det store fællesskab af musikinteresserede til mine quizzer og mit virke som musiker. Og ikke mindst min søn, der slæber ny metal ind i huset hver eneste dag.
 
7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Jeg har en svaghed for AOR og er vild med Journey og bands i den stil. Skønsang og smægtende melodiske guitarsoloer.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Masser: Satans yngel, nazist, bøsserøv ... blot for at nævne nogle få gloser, man fik smidt i hovedet, dengang vi startede den danske heavy-bølge helt tilbage i 1980, i læder og nitter.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Jeg har levet det til fulde i en menneskealder, hvilket har givet mig helt ubetalelige oplevelser. Metalfolket er dedikeret og trofast og til forskel fra andre genrer, så bliver de der, hvor de er.

10. Hvorfor er du heavyfan?
Den musik giver mig en ubeskrivelig følelse. Adrenalinlykke kunne være begrebet, der rammer tættest.

Michael Denner står bag 'HEAVY THUNDER' sammen med Christian 'Edgecrusher', der er et nyt metal-marked, som løber af stablen den 30. april 2016 på Bartof Station på Frederiksberg.