Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Olav Dowkes (Bokassa)

Populær
Updated
image

Norske Bokassa har fået den store ære at opvarme for Metallica på deres europaturné, der som bekendt også bringer dem forbi Parken. Vi har sendt nogle spørgsmål afsted til de norske stonerpunkere for at lære dem bedre at kende, inden de rammer hovedstaden.

Kunstner
Label
Genre
Fotograf
PR

Når Metallica den 11. juli indtager Parken, er det med norske Bokassa som opvarming. Den norske stonerpunk-trio har fået deres livs chance som support for Metallica på hele deres europaturné.

Bokassa udgav deres debutalbum 'Divide & Conquer" i 2017, som gav bandet en del opmærksomhed med sin fusion af stonerrock og punk. Så meget, at selveste Lars Ulrich fik ørene op for dem og altså siden har taget initiativ til at hyre dem som support for Metallica. I januar udtalte den danske trommeslager følgende til Kerrang:

“Bokassa er vanvittigt fucking gode. Deres sange, energi og vibe er virkelig et friskt pust. Da jeg hørte deres musik for et års tid siden, blæste de mig helt omkuld. Det er supercool at få chancen for at introducere dem til et større publikum”.

I sidste uge udgav Bokassa deres andet album 'Crimson Riders', hvor inspirationere har taget om sig og nu også inkopererer elementer fra hardcore og thrash-metal svøbt ind i et lyrisk univers, der omhandler kultledere, religion og grænsekontrol, som bandet selv udtrykker det.

Som optakt til showet i Parken og for at blive klogere på trioen har vi sendt vores 10 hurtige afsted til Bokassa, der har ladet trommeslageren Olav Dowkes stå for svarene. Læs med her og lyt til bandets seneste single, 'Mouthbreathers Inc', nederst i artiklen.

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Jeg tror det har været, mens jeg så Beavis and Butthead på MTV med min far. Det har nok været en Metallica eller Slayer video.

Hvem er dit favorit band gennem tiderne?
Mastodon

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Brann Dailor (trommeslager i Mastodon, red.)

Hvad er dine fem yndlingsplader?
Mastodon - 'Crack the Skye'
Metallica - 'Master o Puppets'
Clutch - 'Blast Tyrant'
AC/DC - 'Powerage'
Queens Of The Stone Age - 'Songs for the Deaf'

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
At se "the big four" i Warszawa.

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
For det meste Spotify, men også Reddit og Youtube.

Hvilket band er din guilty pleasure?

Jeg lytter til en masse forskelligt, men lige nu er det nok Billie Eilish.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Ikke mange, men én, der går igen, er, at folk så tror, at du kun lytter til metal.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
At møde en mennesker cool mennesker og bands.

Hvorfor er du heavyfan?
Det er den musik, som tiltalte mig, da jeg var ung, og som senere fik mig til selv at spille et instrument og spille i bands.