Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Rasmus Bom Andersen

Populær
Updated
10 hurtige: Rasmus Bom Andersen

Rasmus Bom Andersen er 31 år og har siden 2014 været forsanger i det legendariske NWOBHM-band Diamond Head, som er at finde blandt Metallicas største inspirationskilder. Bandet fejrer i år deres 40-årsjubilæum med en verdensturne, som fører dem forbi København og PH Cafeen den 6. juni.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?
Det første, jeg kommer til at tænke på, er nok to de album 'Evil Empire' af Rage Against the Machine og 'A-Sides' af Soundgarden. De ville nok ikke være helt glade for at blive kaldt metal, da det ikke helt er metal, nærmere grunge, men stadig rimeligt tungt. Derefter var det klart Metallica og deres 'The Black Album', som var noget af det første, der ramte ind som virkelig fedt heavy metal. 'Enter Sandman' blev spillet på repeat i vildt lang tid. Jeg voksede dog op med mere Classic Rock i form af Queen som hovedingrediensen i fascinationen af den store rocklyd, men blev selvfølgelig hooked på det tungere element.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Helt klart Queen, men jeg er også megafan af Soundgarden og Chris Cornell.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Puha, den er sgu svær! Der er sgu nogle stykker der. Jeg ville fandeme gerne have en øl eller 10 med Dave Grohl. Han er sådan en legende, den mand. Ellers klart Chris Cornell eller Bruce Dickinson.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?
Der er mange flere end fem, men nogle af dem, som har haft stor indflydelse på mig, er nok de følgende:
1. Queen: 'Greatest Hits'
2. Soundgarden: 'BadMotorFinger'
3. Muse: 'Origin of Symmetry'
4. Dizzy Mizz Lizzy: 'Dizzy Mizz Lizzy'
5. Nirvana: 'Nevermind'

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Som performer var det nok 70.000 Tons of Metal All Star Jam eller Hard Rock Hell Festival i Wales. Som tilskuer er der næsten alt for mange til at pege på én speciel koncert, men måske Metallica eller Iron Maiden på Roskilde Festival for mange år siden.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Jeg plejer at spørge blandt mine venner, hvad de lytter til, eller også lytter jeg til internetradio eller podcasts. Jeg undgår så meget som muligt streamingservices, da jeg ikke synes, de støtter industrien og kunstnerne.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?
Jeg ved ikke, om jeg har en. Jeg kan lide alt musik, så føler mig ikke rigtig guilty over det musik, jeg lytter til. The Cinematic Orchestra, Clint Mansell, Alanis Morissette, Bobby McFerrin, Herbie Hancock og så mange andre. Min smag er meget bred, så jeg lytter til al musik med god samvittighed.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Hmmm ... jeg synes ikke decideret, at jeg er blevet mødt med fordomme endnu. Jeg er musiker først og fremmest og ikke ligefrem klædt ud som goth, så jeg har ikke været et mål for den slags endnu, og hvis der har været noget, har det sgu ikke interesseret mig nok for det til at reagere på det. Jeg tror, det eneste, jeg har oplevet, er nogle af de der purist-typer, som kun kan se én musikstil eller et band, som altid har en helvedes masse at sige om deres mening og smag og ikke kan se uden om det.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Folk er altid rare og respektfulde. De er der for musikkens skyld og elsker det, og alle er en del af miljøet og fællesskabet. Det er et sted, hvor der er plads til alle. Der er ikke mange fordomme, og folk støtter generelt op om hinanden. 

10. Hvorfor er du heavyfan?
Jeg er ikke KUN heavyfan. Jeg er fan af musik i alle formater og genrer. Men med det sagt, så er jeg mest fan af den store lyd i hard rock og metal. Det er den energi og powerfulde lyd og optræden, som sidder i mine knogler, og det er det, som gør mig til heavyfan.