Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til en heavynørd

Populær
Updated
10 hurtige til en heavynørd
Steffen Jungerzens helbred er ikke til turnérapporter med Motörhead, men han fester fremdeles til Sabbath, AC/DC og Stones. 1. Dine alletiders fem favorit albums?

"1. AC/DC - 'Highway To Hell': sig mig lige; er den her plade nogensinde udkommet, eller er det bare noget jeg har drømt i en Jack D/Acetone rus??'

2. BLACK SABBATH - 'Black Sabbath': aldrig før har et mareridt mestret så mange, mageløst mesterligt musicerede majestæts-værker.

3. THE ROLLING STONES - 'Get Yer Ya-Ya's Out': som ham dér Lemmy engang sagde: This IS Rock And Roll!

4. AC/DC - 'Back In Black': se nr. 1!

5. THIN LIZZY - 'Black Rose - A Rock Legend': alene titelnummeret kan krystallisere katedraler, før man kan nå at sige 'mesterværk!' Er der nogen, der kan huske begrebet
'god sang'? Ellers lyt efter her, motherfuckerz!"


2. Hvilket nummer ville du have dræbt for selv at have skrevet?

"THE ROLLING STONES' 'Honky Tonk Women' eller AC/DCs 'Highway To Hell' - de to reneste (på den beskidte måde) rock'n'roll sange nogensinde. Musik, der driver af mørke natte i rød lygte kvartererne, liderlighed, lyst og - well - ren og skær livsglæde."


3. Din favoritmusiker gennem tiderne?

"LEMMY fra MOTÖRHEAD: Det kan meget vel være, han har en stemme som en rusten fil på vej gennem tørt knækbrød, og at han spiller bas, som en psykopat ville navigere en bulldozer. Men ingen - og det hér er som i ABSOLUT INGEN - er så meget rock'n'roll som Lemmy. Ligedele spaghetti-western og fuck-you attitude."


4. Dit favoritband gennem tiderne?

"THE ROLLING STONES, AC/DC, BLACK SABBATH (med Ozzy - the only way to go!) og MOTÖRHEAD. Det er det dér rock og rul hejs igen, venner."


5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

"THIN LIZZY, Falkonér (april, tror jeg!), Frederiksberg 1983: Det ville være en løgn sortere end randene under Marilyn Mansons kontaktlinser at påstå, voksne mænd ikke græd åbenlyst under denne ét af de fineste bands nogensindes afskedskoncert på dansk grund. 'Still In Love With You'? Ja, det tror jeg fandme på, Phil (RIP)!

AC/DC, Palais Omnisport Paris, 31.oktober 2000: I følge bandet selv én af de fineste koncerter, de nogensinde har spillet. Der er ingen grund til at betvivle dem: et øredøvende højt perlende potent powertrip af rock'n'roll koncert, spillet som om d'herrer Young, Young, Johnson, Rudd og Williams lige havde opdaget om eftermiddagen, hvor fedt det egentlig er at hive hegn, som om morgendagen aldrig kom."


6. Hvilket band vil du allerhelst følge på turné og rapportere om?

"THE ROLLING STONES eller AC/DC - 'you're either rock'n'roll or you're not,' som Eddie Van Halen engang så rigtigt påpegede i en halvædru stund. Jeg ville egentlig have føjet Motörhead til listen, men det er jeg sgu ikke så sikker på, jeg har helbred til."


7. Det vigtigste ritual før du går til koncert?

"At høre Black Sabbaths 'N.I.B' på jetfly-volumen og tænke: nå fuckerz, så kan I jo se, om I kan slå DEN i aften!"


8. Det bedste ved at være musikanmelder?

"At de kalder det arbejde at stå dér til en Motörhead koncert med Drengene fra Vestegnen i festhumør omkring én, og sin hånd på blondinens bagdel."


9. Det mest irriterende ved at være musikanmelder?

"At mange koncertarrangører præsterer en respekt for publikum, som er at ligestille med rendyrket foragt. F.eks. ved at fortsætte med at arrangere koncerter i Danmarks svar på profitbegærets bundløse brønd, Valby Hallen."


10. Dine nærmeste fremtidsplaner?

"ROCK AND ROLL!"

Dette ganske så kloge mantra kan nu også opleves i fuldt flor på Nettet, idet Steffen Jungerzen er blevet redaktør for BT's nye - og tunge - musiksite, som du finder [url=http://musik.bt.dk]her!

Aktuelt er der bl.a. et dugfriskt Ozzy-interview (!!) samt skriblerier om Black Sabbath feat. Dio, Machine Head og Volbeat. Support! \m/