Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2011 - Kong Kent

Populær
Updated
Årsliste 2011 - Kong Kent
Årsliste 2011 - Kong Kent
Årsliste 2011 - Kong Kent
Årsliste 2011 - Kong Kent
Årsliste 2011 - Kong Kent

Kent husker bl.a. Arch Enemy, Mercenary, Machine Head, Essence og Metallica i sin opsummering af metalåret 2011.

Titel
Årsliste 2011
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen

Årets internationale albums:
1. MACHINE HEAD: "Unto The Locust" - en virkelig god opfølger til den fantastiske "The Blackening". Flynn og co. tager skridtet videre i deres bombastiske livtag på thrashgenren og lykkes til fulde. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
2. VREID: "V" - femte studieplade fra den fugl Fønix, der rejste sig fra asken af Valfars bortgang. Nu behøver vi ikke længere nævne Windir. Vreid har med "V" bevist, at de hører til blandt de bedste til sort metal. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
3. ARCH ENEMY: "Khaos Legions" - melodisk dødsmetal når det er allerbedst. Selvom Arch Enemy er otte plader inde i deres karriere, virker det ikke til, at Amott og co. er løbet tør for gode ideer, melodi og riffs. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
4. MEGADETH: "Th1rt3en" - Mustaine og co. leverer endnu et album fyldt med virtuost guitarspil og snerrende vokal. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
5. SEPULTURA: "Kairos" - en overraskende god plade. Sepultura har haft det lidt svært, men med "Kairos" beviser de, at der stadig er lidt liv i den brasilianske jungle. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)

Årets danske album:
1. ESSENCE: "Lost In Violence" - virkelig god debutplade. Velskrevet, velproduceret og med genkendelige sange. Der er håb for dansk thrash de næste mange år. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
2. CROCELL: "The Wretched Eidola" - en perle af melodiøs dødsmetal. Crocell beviser med deres andet album, at de ikke var et one-hit-wonder med "The God We Drowned".  (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
3. MERCENARY: "Metamorphosis" - lejemorderne fra Aalborg har genopfundet sig selv for tredje gang. Med Rene alene på vokal beviser de, at de sagtens stadig kan levere varen. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
4. ILLDISPOSED: "There Is Light (But It's Not For Me)" - endnu en gedigen skive fra Batten, Summer og co. Illdisposed holder et højt bundniveau. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
5. HATESPHERE: "The Great Bludgeoning" - Pepe og resten af det nye Hatesphere har udgivet en solid skive, der viser, at de stadig er at regne mellem den hårde kerne i Danmark. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)

Årets internationale hit:
ARCH ENEMY: "Bloodstained Cross" - til koncerten på Studenterhuset i november blev jeg klar over, at dette nummer er noget af det bedste fra Michael Amott siden "Heartwork".

Årets danske hit:
ESSENCE: "Blood Culture" - lækker, fængende basintro og velspillet thrashnummer, der har sat nordjyderne på landkortet. Godt.

Årets genfundne klassiker:
MERCENARY: "Architect Of Lies" - købte en russisk version af pladen til en koncert med Mercenary i Hamburg og smed den i bilen. Der har den ligget siden og er blevet flittigt brugt i anlægget. Den fik stærk konkurrence fra "Symbolic" med Death og Metallicas "...And Justice For All", som også har fået tung rotation i bilen her i 2011. Det er i bilen jeg får hentet mine nostalgiske øjeblikke og "Architect Of Lies" er et meget vellykket album med virkelig gode sange.

Den overså jeg i 2010:
Intet glemt. Jeg fik det hele med i min årsliste for 2010.

Årets DVD:
HYPOCRISY: "Hell Over Sofia" - en perle af en udgivelse. Fin koncert og intet mindre end sublim dokumentardel. Præcis det, som entusiasterne efterspørger. Masser af information og viden om bandets tilbliven, de første år og lækkert krydret med optagelser fra de spæde dage i bandets karriere samt aktuelle interviews med bandet anno 2011. At Tägtgren selv er fortælleren hele vejen igennem gør det bare desto mere autentisk. Virkelig gennemført! (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)

Årets opsamling/bokssæt:

Årets koncert:
1. ARCH ENEMY, Aalborg Metal Festival, 05-11-2011 - Jeg har hørt Arch Enemy et par gange før. Dog har det altid været på Wacken. Denne gang var det de intime omgivelser på Studenterhuset i Aalborg, der lagde rammerne for en koncert med Amott, Gossow og resten af Arch Enemy. Det gav pote. Guitaren gik rent igennem og det blev den største positive overraskelse for undertegnede i hele 2011. Uden tvivl årets koncert. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
2. METALLICA, Ullevi Stadion Göteborg, 03-07-2011 - Hovednavnet distancerede sig markant fra Slayer, Megadeth og Anthrax denne aften i Sverige. Mens de tre andre leverede rutineoptrædener, fyrede Metallica på alle cylindre og spillede et brag af en koncert.  (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
3. OBITUARY, Royal Metal Fest, 02-04-2011 - Århus blev revet midt over af Tardys særegne vokal, der sammen med rytmesektionen i Floridas dødsmaskine sørgede for, at Royal Metal Fest sluttede af med maner! (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
4. SLAYER, Scandinavian Congress Center, 21-03-2011 - En aften i selskab med Megadeth og Slayer er på papiret en sikker vinder. Når Slayer så oveni hatten sætter trumf på og leverer en af de bedste koncerter, jeg nogensinde har set med dem, så bliver det ikke meget bedre. Det var virkelig godt. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)
5. MORBID ANGEL, Copenhell, 18-06-2011 - Det var med ængstelse vi bød Morbid Angel velkommen på Copenhell. Deres "Illud Divinum Insanus" var en noget broget affære. På scenen var de dog gode og blev styret sikkert i havn af en kommanderende frontmand i skikkelse af David Vincent. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)

Årets internationale navn:
METALLICA - nu er de 30 år inde i karrieren og de sætter stadig standarden for, hvordan en koncert skal skrues sammen og smides ud over scenen til 50.000 mennesker. De har sangene, energien og publikum. Trods et uskønt samarbejde i andet halvår, så vinder de på deres koncerter og meldingen om, at der kommer et rigtigt album næste år.

Årets danske navn:
MERCENARY - Sørme om ikke Aalborgs fineste eksportvare fik genopfundet sig selv efter Sandager-brødrenes exit. "Metamorphosis" var et virkelig stærkt udspil og koncerter i både Danmark og Tyskland overbeviste mig om, at de stadig er helt på toppen. Derudover har jeg fået "Architect Of Lies" ud i bilen. Det har betydet adskillige gennemlytninger i indeværende år.

Årets nye internationale navn:
BAPTIZED IN BLOOD
- canadisk thrash, der gav den fuld pedal på Copenhell og som har Dave Mustaine som manager. Deres debutplade er ret god!

Årets nye danske navn:
ESSENCE - debutpladen "Lost In Violence" er dansk thrash anno 2011. Virkelig fedt, at nogle vælger at løfte genren ud at glemslens tåger, støver den af og giver den et frisk pust. Ikke siden Artillery har vi haft så stærkt et kort på hånden i thrashgenren. De bliver spændende at følge.

Årets comeback:
JUDAS PRIEST - det var livsbekræftende at se Rob Halford og co. fyre den af på Copenhell og Wacken Open Air. Den svigefulde præst har trofast (selvmodsigelse, så det basker!) tjent metalmiljøet i mange år. Det var derfor en ære, at kunne være med til at hylde dem på deres "Epitaph"-turne. Dengang troede vi, at det blev sidste chance, men sørme om ikke de også har booket koncertkalenderen for 2012. Og hvis ikke Judas Priest skulle have lov til at bryde reglerne, hvem så?!

Årets optur:
At mit største ønske fra 2010 gik i opfyldelse og at det gav en hyggelig tur til Sverige. Her så jeg "Big 4" på legendariske Ullevi Stadion i Göteborg og havde en fed oplevelse med tre af mine bedste venner. (læs Devilution.dks anmeldelse HER!)

Årets største skuffelse:
MAYHEM på Copenhell. Jeg har set dem skære i sig selv, i andre og brænde grise af på scenen og sågar knockoute en publikummer med et svedent grisehoved. På Copenhell var det dog patetisk, introvert og ligegyldigt. Antiklimaks så det basker. Nå ja, og så fik jeg ikke mulighed for at deltage i Metallicas 30-års jubilæum i San Francisco. Jeg gik glip af en kæmpe oplevelse for enhver fan af bandet og jeg er stadig ikke kommet mig over det endnu, haha!

Mit største ønske for 2012:
At der ligesom i år kommer positive overraskelser på plade og på scenerne.

Det glæder jeg mig mest til i 2012:
Der er godt nok meget. Lige umiddelbart ser jeg frem til Machine Heads koncert på Wacken 2012. Sidste gang, var noget af det bedste jeg har oplevet på festivalen! Copenhell er også blevet et fast tilbagevendende punkt på året for undertegnede og med navne som Slayer og Marylin Manson allerede bekræftet, så glæder jeg mig bestemt også til at vende tilbage til Refshaleøen for tredje år i træk. Metallica i Horsens, Royal Metal Fest og Aalborg Metal Festival bliver også godt. Derudover håber jeg, at Essence virkelig fyrer den af når de skruer det næste album sammen med Peter Tägtgren i Abyss Studios. Jeg har hørt lidt eksklusiv pre-production af det nye materiale og jeg ser frem til det endelige resultat. 2012 bliver endnu et godt år med nye og unge navne, koncerter med de etablerede stjerner og god stemning på de danske og udenlandske festivaler.