Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Prog Power News

Populær
Updated
Prog Power News
Nyheder om Rush, Evergrey og Magnitude 9. Rush rykker med live udspil

Progressive rockens veteran guder, Rush udgiver til september en live treble-cd/dbl.-dvd, "Rush In Rio", indeholdende i alt 28 live numre fra trioens koncert i Rio de Janeiro, Brasilien i november, sidste år. Ifølge bassist/sanger Geddy Lee (bill.) vil dvd'en desuden indeholde de obligatoriske "extras" og diverse sjov og ballade. Efter en pause planlægger bandet at indspille nok et studie album. og om alt går vel er Rush tilbage på landevejen i løbet af næste år. Allerede i morgen tirsdag, den 30. juli optræder Rush dog på hjemmebane i Toronto til en stor koncert sammen med AC/DC og Rolling Stones.
- Jam

Evergrey tæt på København

Et af den progressive metals absolut mest fornemme og fremragende grupper, svenske Evergrey, nærmer sig København. Den 2. august spiller bandet, der tidligere på året begik næsten-mesterværket "Recreation Day", på KB i Malmø, og den 11. august gælder det Kalaset Gothenburg i Gøteborg. I starten af september går turen til Staterne, hvor Evergrey er på plakaten på den store
ProgPower festival. 5. oktober headliner Evergrey så på ProgPower Europe i Holland, hvor også tyske Vandenplas og norske Pagan's Mind er på plakaten.
- Lars Schmidt


Oversete Amerikanske i gang igen

Der er få, der kender dem, og det er helt uforståeligt, for amerikanske Magnitude 9 er noget af det absolut bedste og mest iørefaldende, der nogensinde har ramt den progressive del af metalscenen. Magnitude 9 har to albums på samvittigheden, "Chaos to Control" (1998) og den helt fabelagtige "Realiy in Focus" (2000) - og nu er de gået i studiet for at indspille album
nummer tre. De drivende kræfter i Magnitude 9 er guitaristen Rob Johnson (ex-Saddelback Shark) og sanger Corey Brown (ex-Psycho Drama).
- Lars Schmidt

Kunstner
Forfatter