Brutalt fra poolen

Brutalt fra poolen

The Burning har været særdeles produktive og er allerede nu på vej i studiet med de nyeste sange, der skal udgøre bandets tredje fuldlængder.

Kunstner
Titel
TBA
Dato
14-05-2010
Fotograf
Jacob Dinesen (fra DMeA 2010)

Vi skal ikke længere tilbage end til 2009 for at finde århusianske The Burnings seneste pladeudspil ’Rewakening’, men nu bedyrer bandet, at en sangskrivning siden oktober sidste år har skabt 17 sange, der nu skal indspilles. Der bliver dog kun plads til de 11-12 bedste på pladen, som hjælpes på vej af Jacob Bredahl og Tue Madsen.

Årsagen til at der er to lydsnedkere, forklarer forsanger Johnny Haven:

- Tue har en tom indendørs swimmingpool ude i sit hus, og Toby havde hørt, at den skulle give en rigtig fed beskidt trommelyd at indspille i. Tues studie ligger lige ved siden af Jacobs, som skal lave lyd på Alex, Thue og min vokal, så kombinationen virkede som det helt rigtige for os.

STADIG BRUTALT

Johnny hævder, at det nu mere end nogensinde skinner igennem, at gruppens sangskrivning er inspireret af 90’er skiver fra Pantera, Machine Head, Sepultura og Helmet. Det betyder, at de nye sange nu mere er båret af simple, super-tørre groovy riffs med rockede omkvæd end lige dele død, thrash, groove og hardcore.

- Det hele lyder stadig af The Burning, og selvom der er mindre dødsmetal, nærmest ikke noget growl, og det hele swinger derudaf på en lidt mere rocket måde, tør jeg godt love at vi lyder mere brutale end vi nogensinde har gjort før.

Bandet vil løfte sløret for turnéaktivitet i ind- og udland indenfor den næste måneds tid, men indtil da må øjne og ører nøjes med det allerede indspillede materiale. Fx den DMeA ’10-nominerede video ’Eight Legged Omen’: