Det SKAL du se på Wacken 2011

Populær
Det SKAL du se på Wacken 2011

Som sædvanlig dækker vi Wacken Open Air grundigt. Her giver nogle af vores anmeldere bud på, hvad du ikke må gå glip af i år.

Kunstner
Dato
01-08-2011

TORSDAG:

KVELERTAK - Bullhead-City Wrestling kl. 15:45


Fordi: Kvelertak er fremtiden. Nordmændenes succesfulde blanding af bøllerock, black metal og punk, har vist sig at være ganske effektiv - ikke mindst live, hvad der stod klart efter årets Copenhell, hvor bandet ganske tight fik trykket den af!Orkestret er ved at erobre hele verden, og det med tekster på norsk!

For fans af: Rock'n'roll, black metal, Norge.

Pensum: Debutpladen fra sidste sommer.BLIND GUARDIAN – Black Stage kl. 20.00


Fordi: Tyskerne er på hjemmebane, og man har ikke oplevet, hvor stort et metalland Tyskland er, hvis man ikke har hørt tusindvis af folk med dårlig, engelsk accent gjalde med på 'The Bard's Song' eller bare headbanget arm i arm til 'Imaginations from the Other Side'. Blind Guardian kan noget med storladne melodier i et episk mix af heavy og power metal. Er man normalt skeptisk overfor dette band, så er det på Wacken, at den endelige afgørelse skal træffes.

For fans af: Helloween, Gamma Ray og Savatage.

Pensum: 'Somewhere Far Beyond', 'Imaginations From the Other Side'.

Video:
OZZY OSBOURNE - True Metal Stage kl. 22.30

Fordi: Ozzy Osbourne er gudfader til heavy metal. Han og Tony Iommi opfandt genren i Birmingham, så selvom Ozzys stemme i dag er dårligere end du i dit værste mareridt kan forestille dig det, så skal vi se giraffen give den så meget gas, som hans nedslidte krop nu en gang tillader det.

For fans af: Heavy metal

Pensum: Tidlig Black Sabbath + Ozzy Osbournes første soloplader.FREDAG:


MORBID ANGEL - Black Stage kl. 14.30

Fordi: Morbid Angel er Morbid fuckin' Angel. Bannerførere indenfor ekstremmetal, der samtidig var med til at sætte dagsordenen og hæve baren for hvad der skulle til for at lave en god dødsmetalplade tilbage i halvfemserne. Deres fire første plader er tidløse mesterværker i den genre. David Vincent og Trey Azagthoth var i topform på Copenhell, og vi forventer noget af det samme på Wacken.

For fans af: Dødsmetal.

Pensum: 'Altars of Madness', 'Blessed Are the Sick', 'Covenant' og 'Domination'MORGOTH – Black Stage kl. 19.30


Fordi: der sikkert ikke er mange chancer tilbage for at se dette tyske dødsmetalband, som dog skiftede lidt stil mod enden af karrieren. Bandet blev opløst i 1998, men tog lige en tur i manegen igen i 2010 i sin 'Cursed'-lineup. MarcGrewes vokal, som senest lod sig høre på Insideous Disease med bl.a. Shane Embury, er simpelthen det hele værd. Perfekt til de som har abstinenser efter Morbid Angel samme dag!

For fans af: Asphyx, Autopsy, Pestilence, tidlig Death.

Pensum: 'Cursed'.

Video:JUDAS PRIEST - True Metal Stage kl. 20.45


Fordi: Rob Halford og co. er på deres sidste farvelturné. Om det holder vides ikke, men når det rent faktisk ser ud til at være tilfældet, så ville det være tosset ikke at troppe op og være med til at synge på 'Breaking the Law'. Ligesom Ozzy er Judas Priest nogle af årsagerne til, at denne tunge musikgenre overhovedet er brudt igennem ogfået fodfæste. Så vi hylder!

For fans af: Heavy metal.

Pensum: ....


TRIPTYKON - Black Stage kl. 23.15

Fordi: Tom G. Warriors seneste projekt samler depechen op, hvor han smed den med Celtic Frost og Hellhammer. Dette ikon fra Alperne har ligesom de andre nævnte koryfæer en lang karriere bag sig, og hans kunstneriske virker ser ikke ud til at være udtømt endnu. Triptykon kan derfor potentielt være årets store overraskelse.

For fans af: Celtic Frost og Hellhammer.

Pensum: 'Eparistera Daimones' + Celtic Frosts 'Morbid Tales' m.v.


SKINDRED - W.E.T Stage kl. 23.55

Fordi: Blandingen af metal og reggae er måske sær, men faktisk også musikalsk holdbar. Hvad enten man nu køber blandingsproduktet eller ej, kan man være ret sikker på at underholdningsværdien er i top, da frontmand Benji Webbe simpelthen ikke finder sig i andet, hvad han demonstrede på Loppen da waliserne gæstede den.

For fans af: Fest, metalliske fusionsformer, Dub War.

Pensum: 'Babylon'LØRDAG:


KATAKLYSM – Black Stage kl. 14.00


Fordi: De her canadiere med 'In the Arms of Devastation' lavede en catchy og groovy, moderne dødsmetal-klassiker.Der er skåret ind til benet, og kun det allerbedste står tilbage. Kataklysm har måske kørt lidt på hjul på sin ellers fine skabelon siden, men til 45 minutters live-show, så er man sikret god rykkende underholdning uden, at musikken kan nå at blive kedelig. Bandet er et stærkt live-band og på trods af kun én guitar, så spiller Jean-Francois Dagenais simpelthen så fedt, at han udspiller et hvert behov for den metalklassiske to-guitar-besætning.

For fans af: Bolt Thrower, Hypocrisy.

Pensum: 'Shadows & Dust', 'In the Arms of Devastation'.

Video:THE HAUNTED - Party Stage kl. 14


Fordi: The Haunted i år har udgivet et ganske effent album, der har givet dette svenske outfit momentum. Stilen var tidligere en ret effektiv melodisk thrash variant, men på det seneste album, er det melodiske og det gode sangskriverhåndværk vægtet tungest. Afsted, hvis du vil høre hvordan en ordentlig sang skal skæres.

For fans af: Arch Enemy, Soilwork, Lamb of God.

Pensum: Unseen, RevolveR, The Dead Eye.


MAYHEM - Black Stage kl. 16.15

Fordi: Mayhems historie med mord, selvmord, drab, vold, kirkeafbrændinger og alt mulig andet gejl gør, at de altid tiltrækker publikum. Man ved aldrig hvad de kan finde på, og med Attila i forgrunden giver det mening at lytte til 'Freezing Moon' og de andre klassikere fra 'Mysteriis'-pladen

For fans af: Beskidt black metal.

Pensum: 'De Mysteriis Dom Sathanas', 'Wolfs Lair Abyss', 'Ordo Ad Chao'.


SEPULTURA - Black Stage kl. 18.45

Fordi: Brasiliens sambathrash er måske blevet kastreret en anelse eftersom Cavalera-brødrene ikke længere er med, men Derrick Green gør det fortrinligt som forsanger, og Andreas Kisser kan stadig spille guitar. Vi skal høre 'Territory' og 'Dead Embryonic Cells', skal vi!

For fans af: Sepultura

Pensum: 'Arise', 'Beneath The Remains', 'Chaos A.D.', 'Roots' og 'Kairos'.


VREID - Party Stage kl. 18.45

Fordi: Nordmændene spiller en art black metal blandet med terminologi, der henter sin inspiration fra Anden Verdenskrig. Det er altid en spøjs affære i Tyskland når Vreid fremfører deres musik og hylder begivenheder, der har kostet mange tusinde tyske soldater livet.

For fans af: Kontroversiel og speciel black metal.

Pensum: 'Kraft', 'Pitch Black Brigade', 'Milorg' og 'V', samt Windir-skiverne.KREATOR - Black Stage - 21:45

Fordi: Kreator er det fineste Tyskland har at byde på, og efter en umanerlig sløj optræden til thrashfest skylder de en.

For fans af: Prøjser (teutonisk...) thrash

Pensum: 'Coma of Souls', 'Extreme Agression' og 'Violent Revolution'.


MOTÖRHEAD - True Metal Stage kl. 23.00

Fordi: Lemmy ligesom Ozzy, Rob Halford og Tom G. Warrior er en af metallens ikoner. Motörhead har levet rockstjernelivet i snart 200 år, og selvom de er ved at nå pensionsalderen har de ikke tænkt på efterløn eller at sætte tempoet ned. De fyrer den stadig 100% af, både på scenen og i studiet. Det bliver en fed måde at sige tak for i år til Wacken på.

For fans af: Britisk heavy metal med volumen.

Pensum: 'Motörhead', 'Overkill', 'Bomber', 'Ace of Spades', 'Orgasmatron', 'March ör Die', m.v.