Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #139

Populær
Updated
House of Franco #139

(Goth-)Krigsguden anmelder denne gang 'Killed By Deathrock Vol. 1'-opsamlingen fra Sacred Bones Records.

Kunstner
Titel
Killed by Deathrock vol. 1
Genre

Killed By Deathrock Vol. 1 LP (Sacred Bones Records)

Svenske Redrum Records udsendte deres første lp i en længere serie af 'Killed By Death'-plader i 1989, der var en overjordisk opsamling af amerikansk og europæisk punk fra slut-70erne, hvis numre tidligere kun havde været ude på ultrasjældne singler i få eksemplarer, som ingen havde råd til at anskaffe sig. Bootlegserien er senere også blevet collectors items. Inden for f.eks garagepunk kan nævnes andre serier som 'Nuggets' og 'Back From The Grave', der dækkede rå og beskidt rock fra 60erne.

Sacred Bones Records fra New York, som er et af de mest interessante nyere postpunk/indie-selskaber, har nu udsendt deres egen opsamling, som følger samme koncept. 'Killed By Deathrock Vol. 1' fokuserer på gamle obskure numre inden for goth, deathrock, postpunk, coldwave og synthpunk fra 80erne.

Your Funeral starter koldkrigsfesten perfekt med 'I Wanna Be You', der minder om en tidlig og mere punket udgave af The Cure. Melankolsk synthpoppunk med billigt Casio-keyboard følger herefter fra svenske Kitchen & The Plastic Spoons. Twisted Nerve er lidt en aggressiv fuzzpunk-version af Warsaw med pumpende dommedagstrommer. Italienske Move fortsætter i samme stil tilsat Christian Deaths sortsyn. mens franske Bunker rykker mere i synthbaseret mareridts-coldwave med 'My Own Way'.

Goth rockeren 'Factory' med tyske Taste Of Decay er et af opsamlingens mest punkede og uptempo indslag. Afterimage (fra Los Angeles) og deres cover af Lou Reeds 'Satellite Of Love' gør nummeret til helt deres eget, samtidig med at man får fine associationer til Joy Division. 'The Love' med Screaming For Emily starter ud som Fabio Frizzis soundtrack til Fulci-gorefesten 'Zombie', men går hurtigt over i en svedig, ultracatchy synthudgave af Bauhaus. Et af de bedste tracks på opsamlingen.

'Tenement Roofs', en skæring fra 1985 amerikansk Glorious Din, tager afsted som et SS20-missil på afveje, mens The Naked And The Dead og Baroque Bordello lyder som Siouxsie And The Banshees på rådden og dysterhedsinducerende amfetamin. Eminent afslutning på et de allerbedste opsamlingsalbum, jeg har hørt i flere år. 'Killed By Deathrock' er en fornem introduktion for lyttere, som ikke er bekendt med goth, coldwave og postpunk. Jeg venter spændt på volume 2! Af nyere danske bands inden for genren kan nævnes Moth og Metro Cult.