House of Franco #141

House of Franco #141

I denne uges House of Franco skriver Jens om 16/Inter Arma/Indian/Grime-koncerten i KB18.

Kunstner
Titel
+ Inter Arma + Indian + Grime
Dato
09-04-2014
Genre

Mens en god del af redaktionen var taget til Holland, var Ama'r-fattigrøven et smut på Vesterbro til en lineup, som uden problemer kunne have spillet til Roadburn-festivalen.

Første soniske overgreb denne aften var italienske Grime, som leverede svinetung og møgbeskidt doom sludge, der trak på inspirationer som Eyehategod og Cough. Deres lyd mindede mig lidt om de lokale Torchlight. God, grusom start på denne onsdag.

Jeg har grovlyttet til Indian og deres 'From All Purity'-album på det sidste, og heldigvis levede de op til mine høje forventninger. Chicago-bandet befinder sig musikalsk i samme infernalske metalboldgade som Grime tilsat flere harsh noise-elementer. Som at få fjernet visdomtænder uden bedøvelse. Eller earplugs.

De langhårede sydstatspsykopater Inter Arma stod nok for aftenens største overraskelse for undertegnede. Deres numre kørte for det meste i samme hypnotiske tempo som de to første bands, men blev krydret med hurtige næsten black metal-agtige breaks. Det virkede utroligt godt med disse energiudladninger. Muligvis det bedste sæt af de fire bands.

Jeg må tilstå, at jeg aldrig har hørt om 16 fra Los Angeles, men fik at vide af flere, at Relapse-bandet var ret store. Af en eller anden grund. Efter at ha' hørt tre-fire numre fik jeg nok af deres Pantera/Down-groove metal og flygtede hjem til Lorteøen med Philip Anselmo-mareridt.

Ellers en fremragende aften i KB18, der sammen med Killtown Bookings klogt havde hyret radiohelten Jens Bacon som DJ mellem koncerterne. Mener også, at vi sammen brokkede os over vores heldige venner, som var til Tilburg-festivalen. Nå, vi fik da vores dosis af tinnitus på en noget billigere måde.