Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #163

Populær
Updated
House of Franco #163
House of Franco #163
House of Franco #163
House of Franco #163
House of Franco #163
House of Franco #163

Jens har været på UnderWerket til koncert med Solbrud, Fjorsvartnir, Møl og... Dan Park.

Kunstner
Titel
+ Fjorsvartnir + Møl
Spillested
Dato
29-11-2014
Koncertarrangør
Fotograf
Hansen

29. November: Solbrud + Fjorsvartnir + Møl @ UnderWerket, Valby

Black metal i Valby lød som en god fest. Havde dog lidt svært ved at komme ud af døren, så jeg fik kun to numre med Møl. De havde en purung knægt på vokal samt lidt synth i deres lettere Emperor-inspirerede black metal. Facebook-eventen sagde "shoegazer/black", så jeg frygtede Jon Albjerg Ravnholt-fupmetal af den værste slags. Men de klarede det sgu meget godt af en debutkoncert at være.

Efter en tur i baren gik jeg udenfor, fik en smøg og drak noget hæsligt whiskey med sliksmag, som en gut venligt (?) gav undertegnede. Nede af trappen kunne jeg høre en fuld svensker med pjusket hår og hinkestensbriller tale om "niggers". Senere under Fjorsvartnir stod han ved siden af mig. Det var Dan Park, ham den kontroversielle "kunstner" med de muligvis racistiske billeder, hvis udstilling blev aflyst for nyligt i indre København og sat op et andet sted.

Både ham og jeg kunne godt arbejde med Fjorsvartnirs black metal. Det var lidt mange genrer i deres udtryk, både traditionel episk black tilsat klassisk metal, men det fungerede ganske fint. Modsat Møl var alle i corpsepaint lige bortset fra den eneste guitarist, som gemte sig bag sit blonde hår i hoodien. Både Hansen (som har taget alle mobilfotos) og jeg syntes, de havde et mærkeligt navn. Selvom bandet flere gange meget pædagogisk fortalte mig, hvordan navnet skulle udtales, og hvad det betød, glemte jeg det konstant.

Jeg fik en lille snak med Dan Park, som konstant nassede på min øl (det er vi flere, der har oplevet, red.). Han havde ellers smuglet en pose med billige dåseøl med sig til koncerten. Dan var egentlig ret flink og hyldede Mercyful Fate, hvad der altid skaber sympati fra min side. Vi talte om censur og andre ting. Manden er 41 år gammel, men virkede lidt som en naiv – og imponerende fuld – uskadelig teenager i sine holdninger.

Det er noget tid siden, jeg har set Solbrud, så jeg var meget spændt på deres show, da deres nyeste album 'Jærtegn' er mindst lige så god - måske bedre - end debut-lp'en. Vi fik fire lange smukke black metal-numre, tre fra debuten og en enkelt fra deres seneste. En helt igennem fantastisk koncert, der var godt hjulpet af lydmanden. Jeg har tit oplevet dårlig lyd til metalshows i UnderWerket, men ham her kunne sit kram. Jeg overvejede kort at slæbe Dan Park med på Woodstock på Christiania, men da var han allerede smuttet. En skæg aften i Valby med mange unikke indtryk og godt selskab med Hansen.