Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #33

Populær
Updated
House of Franco #33

Jens Franco anmelder denne gang det jyske Death Doom band, The Vein, og deres 'Born Into Grey Domains'-demo.

Kunstner
Titel
The Vein - Born Into Grey Domains
Dato
03-10-2011
Genre
Trackliste
The Great Deception, Carving A Layrinth Of Despair
Karakter
4

The Vein - Born Into Grey Domains/Demokassette (Deadbangers Productions)

Det er næsten altid et hit at smutte i Rockuglen (Frederiksborggade 40) og besøge min gode ven Kim Kofod og hans udvalg af nye danske metal demoer. Denne gang fik jeg investeret bare 30 kroner i denne imponerende demo udgivelse fra Randers bandet The Vein.

Båndet indeholder to LANGE tracks, 'The Great Deception' og 'Carving a Labyrinth of Despair'. Det første nummer fik mig til at tænke på proto-death doom legenderne i Winter, tungt og ondt som ind i helvede, tilsat lidt af Candlemass' episke doom metal. Specielt 'Carving a Labyrinth of Despair' trækker meget på Candlemass og deres udtryk.

The Vein udviser utrolig høj standard på disse to numre, der har en sublim produktion og klart international klasse. Min gode ven David fra Undergang har fortalt at hovedmanden bag The Vein, en gut der hedder Jens, også spiller i andre bands som Victimizer, Church Bizarre og Cerekloth. Sidstnævnte band spillede til den nyligt overståede KILL-TOWN DEATH FEST i Ungdomshuset. 

Det skulle ikke undre mig, om vi om et par år får The Vein at se til den legendariske hollandske Roadburn Festival, der i de senere år har kørt den noget hårdere stil med navne som Winter, Triptykon og Weedeater. Bandet er til orientering dannet i 2010. Deadbangers selskabet har bl.a. udsendt kassettebånd (fuck CD'er!) med Strychnos, Bone, Battery, Victimizer, Pugnator og Cerekloth.