Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Det skal ses på Kill-Town Death Fest 2014

Populær
Updated
Top 5 - Det skal ses på Kill-Town Death Fest 2014

 Fra torsdag står menuen på Kill-Town Death Fest, så derfor bringer skribent Villumsen her sin "must see" top 5-liste.

Kunstner
Titel
+ Detest + Dead Congregation + Sonne Adam + The Vein
Spillested

Torsdag starter Kill-Town Death Fest med opvarmning på Loppen, og så hedder det ellers Ungdomshuset, Dortheavej fredag, lørdag og søndag. Denne skribent er desværre forhindret fredag pga. dårligt planlagte jobmæssige forpligtelser, men derfor kan man jo godt drømme om at se de bands, der er programsat denne dag - eller i hvert fald forsøge at lokke andre til. Så hermed en top 5 over bands på festivalen uden skelen til, om skribenten selv kan være der: Men så er det jo godt, at det bestemt ikke er en éndagsfestival.

Læs også vores interview med Daniel - en af arrangørerne af festivalen. Det findes HER.

1. CENTINEX - Fredag kl. 23, Main stage

"Disse svenskere var med helt tilbage fra dengang, Nihilist/Entombed satte teten for Stockholm Death Metal. Bandet har været opløst, men er nu tilbage og skal naturligvis tjekkes ud! Stemning er der masser af i musikken, og når det løber mest løbsk på den gode måde, så minder det om en ond krydsild mellem klassisk Sunlight Studio-smadder og Dissection."2. DETEST - Fredag kl. 22, Dødsmaskinen

"Dette danske band udgav kun ét album, 'Dorval' tilbage i 1994, men trods megen ros og optrædener på blandt andet Roskilde Festival, så blev stikket trukket i 1996. I 2013 meldte Detest dog deres tilbagekomst, og nu skal anstrengelserne i øvelokalet endelig udfoldes live. Og frygt ikke for gammel rust - hvis der har været sådan noget, så har bandet netop rystet den af i Odense og er således klar til Kill-Town!"3. DEAD CONGREGATION - lørdag kl. 1.00, Main Stage (hvilket strengt taget er søndag...)

""Pitch black funeral death metal". Således skriver Kill-Town Death Fest på sin hjemmeside, og hvis det ikke lokker tilstrækkeligt, så står det måske allerede klart, at grækerne skal opleves, hvis man bare har hørt få minutter af den formidable 'Graves of the Archangels' fra 2008. 'Promulgation of the Fall' er udkommet tidligere i år, og det er ikke blevet mindre interessant, så der er lagt op til en fornem gensynskoncert på Kill-Town - de spillede der nemlig også tilbage i 2010"4. SONNE ADAM - Søndag kl. 22, Main Stage

"Her er der tale om endnu et gensyn. Israelerne spiller herligt mørk og obskur dødsmetal, og her skal der blot henledes til minderne om bandets KTDF-koncert i 2011 og vores anmeldelse af bandets debut."5. THE VEIN - Søndag kl. 16, Main Stage.

"Et sats til denne top 5, for det er et helt nyt bekendtskab. Men i front for danske The Vein findes Jens Bendtsen Pedersen, som tidligere har ført Cerekloth og Church Bizarre til fremragende publikumsoplevelser på netop Kill-Town Death Fest. Stilen er en god omgang death/doom, og får man bare lidt af kvaliteten fra et af sangerens andre projekter i samme genre, Dwell, hvis debutkassette med to sange udkom i 2013, ja, så kan det kun blive fantastisk"Sandt at sige, så kender undertegnede kun et fåtal af bands på festivalens program. Men går det som de andre år, så kan man være helt sikker på, at kan man lide dødsmetal, så vil der være masser af kræs fundet frem af festivalens dygtige bookere.