House of Franco #59

House of Franco #59

Jens Franco anmelder denne gang debutsinglen fra det københavnske sludge metal-band Bottom Feeder.

Kunstner
Titel
Bottom Feeder - S/T 7"
Genre
Karakter
5

Jeg har tidligere anmeldt Torchlight, hvis demobånd (nu udsolgt) var den første udgivelse på Raw Birth Records. Selskabets anden udgivelse er debut 7”'eren fra Bottom Feeder, som består af medlemmer fra bl.a. Hjertestop, Moonless, Love Potion og Night Fever. Både Torchlight og Bottom Feeder har netop spillet overbevisende koncerter til den meget vellykkede Heavy Days in Doom Town-festival, hvor der også var release for denne single i Dødsmaskinen på Dortheavej.

Hvor Torchlight er sludge metal i stil med Noothgrush og Iron Monkey, er Bottom Feeder mere over i Eyehategod-regi. 'Divine Heritage' og 'Out Of The Ashes' er to onde og knusende tunge magtdemonstrationer af international klasse. Den ultrarå produktion sidder lige i skabet, og fremhæver fornemt bandets brutale soniske angreb mod dine frontallapper. Specielt b-siden rykker hårdt og efterlader lytteren voldtaget og misbrugt - på den fede måde.

Den tungmetalliske danske doomscene er i rivende udvikling med bands som Moonless, Double Space, Sinister Creation og Torchlight, og Bottom Feeder bidrager overbevisende med deres eminente debut. Skynd dig straks at få fingrene i denne skive, mens der stadig er eksemplarer at finde. Du vil ikke fortryde det! Dog vil din mor nok ikke elske det frastødende cover.