Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #66

Populær
Updated
House of Franco #66

Mens folk har Roskilde-feberen på, har den uberegnelige Franco denne gang kastet sig over debut 7"'eren fra det københavnske synthpunk-band Moth.

Kunstner
Titel
Moth - S/T 7"
Genre
Trackliste
1. Intro / Slow Burn
2. Frozen Tears
3. Drown
Karakter
5

I løbet af ingen tid har dette spritnye band fået maksimal opmærksomhed fra undergrunden og udlandet. Efter at disse fire numre blev lagt ud på bandcamp, gik der kun lidt over en uge før det amerikanske selskab Captured Tracks - styret af Mike Sniper fra Blank Dogs - var interesseret i at lave et album med Moth.

Torsdag i sidste uge var jeg forbi pladebutikken Æter på Jægersborggade til vinyl-releaseparty for Moths debutsingle, der i dagens anledning blev solgt for kun 35 kroner. Moth er lidt et undergrunds-allstar-band med Patrick på vokal (Melting Walkmen, Invasion), Kim fra Chainsaw Eaters på guitar og vokal, synth & vokal af Ellisiv (ex-Melting Walkmen) mens bassen klares af Rune fra Torpedo Zombies. Der er ingen organiske trommer, det klarer en smart maskine.

Forstil dig at Mad Max kører rundt i en 'Blade Runner'-by, som er lettere 'Escape From New York'-hærget, og du har en idé om Moths ultra dystre og kolde, men smukke univers. Bandet er ikke overraskende store fans af tidlig engelsk synthpostpunk. Jeg kan høre rigtigt meget John Foxx (ex-Ultravox) og hans 1980-album, Metamatic, i flere af singlens numre. Et nyere synthpostpunk-band som Soft Moon dukkede også frem i min postapokalyptiske hjerne som reference. Musikken er på en og samme tid både klassisk retro, tidløs og hypermoderne.

Moth har international klasse og er lysår bedre og mere interessant end de rædselsfulde danske Depeche Mode-wannabe-bands som altid pryder forsiderne af GAFFA. Til receptionen hørte vi smagsprøver på Moths kommende 2. single, og det lød ekstremt spændende. Debuten er ude på det lille københavnske selskab, Red Tape, som jeg tidligere har nævnt i House Of Franco, hvor jeg også har anmeldt/interviewet Melting Walkmen og Chainsaw Eaters. Den travle Peter Peter har masteret, og sangeren Patrick har produceret. Kun ude i 213 dystopiske eksemplarer - så skynd jer, minimal wave cyborgs!!


P.S. Der er flere bands som hedder Moth.