Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #213

Populær
Updated
Krigsguden #213

Jens var forbi Hovedbiblioteket i Krystalgade i lørdags og se en masse Aarhus-bands.

Dato
07-05-2016

Under Pop Revo 2015 blev 13 aarhusianske bands samlet til en fælles koncert. Danmarks # 1 rock'n'roll-bibliotekar
Lars Kjelfred og Hovedbiblioteket tog 11 af disse navne og satte en maratonevent op på Krystalgade i lørdags. Dette ville jeg naturligvis ikke gå glip af, da jeg har skrevet ekstremt meget om mange af de samme Aarhus-bands og flere af deres udgivelser på Mastermind Records.

Den 90 minutter lange koncert til Pop Revo 2005 blev optaget og var til salg i stuen (dobbeltalbummet
'Collision with an insignificant city' er ude på Shordwood Records i 350 eksemplarer).

Det seje rockorakel Jan Sneum lavede en fornem intro med referencer tilbage til 'Pære Punk'-pladen. Herefter gik et af mine danske yndlingsbands Narcosatanicos på. De var noget uheldige, da trommepedalen røg efter kort tid. Men da kraut/spacerockere elsker at improvisere live, var det ikke det store problem for de langhårede jyder. Det blev lavet på 3-4 minutter, mens de jammede videre. Stor præstation og maksimal respekt herfra.

Ærkenbrand, med flere Narcosatanicos-medlemmer, tog os på en pagan black/folk-rejse som altid. Det var 3. gang, jeg så dem, med forskelligt antal medlemmer på scenen. Denne aften var de fire, og de rykkede som en syredrøm fra Transsylvanien på ketamin og englestøv. Så gik den intense instrumentale noise/metal-duo Fossils på. Jeg har været med dem i USA og aldrig set et show dårligt med Per og Simon. Tit sammenligner jeg dem med Lightning Bolt, men de har egentlig deres helt stil, selvom de deler samme udgangspunkt med bas og trommer. En magtdemonstration, siger klichéen, men det var sgu en af de helt store.

Dagens bedste koncerter var nok Fossils og Bad Stroke, som jeg aldrig havde set før. Bad Strokes er som utallige andre danske hardcore punk-bands inspireret af Black Flag, men Bad Stroke er lysår bedre end de fleste. Guitaren var sindssygt ond og vedkommende, så Greg Ginn ville ha' fået stiv dolk i yderste potens, og den vrede vokal sad lige i skabet. Før Bad Stroke havde vi fået en solid dosis Memphis-inspireret garagepunk med Fright Eye, som ville ha' givet Jay Reatard stiv dolk, da deres snottede rock 'n' roll minder en del om The Reatards.

Urr var noget tungt, godkendt stads, mens Happy Hookers for Jesus leverede en af deres bedre koncerter. Vi taler her om et herligt miks af Nirvana-grunge, der møder hardcorepunk. Tears sagde mig absolut intet, noget frygteligt popstads af værste skuffe, og jeg er ellers en glad popdreng, hvis det leveres på den rigtige måde. Tears sendte mig ud på Krystalgade, hvor jeg røg smøger med folk fra Tumor Warlord og Microbes, hvorfor jeg desværre missede Blods synthpop, som mange sagde var suverænt. Dumme Jens. Suk.

Snaredrum er noget sympatisk indiepop, men det manglede lidt kant og attitude. Ikke lige mig. Tile Breaker, også med min gamle Cola Freaks-buddy Anders, var noget mere interessant. Nogle sange havde en Mission of Burma-vibe i guitarspillet, hvad der tiltalte mig meget. Dem vil jeg gerne se igen. Alt i alt en fremragende aften, hvor hver band spillede ca. 20 minutters tid - fra 20.00 til 01.00 inklusiv pauser - hvorfor lydmanden var en sand vikingehelt, der klarede opgaven til UG+. Stor tak til Hovedbiblioteket, Lars Kjelfred og de mange bands for at give Krigsguden et svedigt indblik i Aarhus-scenen anno 2016.