Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #298

Updated
extremelyrotten

Krigsguden har været til "Extremely Rotten Death Metal vol 1" i Mayhem med Hyperdontia, Deiquisitor, Taphos, Phrenelith og Chaotian.

Kunstner
Spillested
Dato
23-03-2019

Extremely Rotten Productions aka David Mikkelsen/Torturdød (Undergang, Wormridden, Phrenelith, Hyperdontia) har ikke bare en unik dødsmetalbutik på Grækenlandsvej på Amager, men nu afholdes der også koncerter i navnet. En glimrende idé specielt når lineuppen var så totaldræbende som i lørdags i Mayhem med fem bands. Alle bands' udgivelser og merch er selvfølgelig at finde i pladebutikken på Amager.

Det eneste band jeg ikke havde set før, Chaotian, startede dødsmetal festen præcis klokken, så Filebænkens venner (en heavy metal cykelbiks på Vesterbro med krigsguden og andre) fra den nærmeste bar, Bageriet, rykkede over i Mayhem spillestedet, der var ved at være godt fyldt med en masse kendte ansigter fra Kill-Town Death Fest og Metal Magic Festival. Trioen, der havde vokal fra både trommeslageren og guitaristen, leverede en brutal start med slags dødsmetal, som man kunne beskrive som en lettere kaotisk tech død udgave af Bolt Thrower med finurlige 5 strengede basgange. Et band jeg skal ha set og hørt igen samt få investeret i deres nyeste demo 'Festering Carcinolith'.

Phrenelith gennemsmadrede os derefter, som de altid har gjort. Måske mere intens end nogensinde og med grotesk høj volume. Deres dødsmetal har nogle helt absurd fede tunge riffs, som hvis Morbid Angel og Black Sabbath havde fostret nogle bastardsønner fra København. Der er en grund til, at jeg havde Phrenelith albummet 'Desolate Endscape' # 2 på min 2017 årsliste over danske LP udgivelser, venter spændt på et nyt album.

Så var det tid til Taphos, som jeg før har haft til at spille til julefest i min VIRUS BIO filmklub i Mayhem. Jeg har sjældent set dem så tændt og så bestialske som i lørdags. Her var ingen nåde, kun nedslagtning på nedslagtning i et sonisk raseri. Jeg har aldrig hørt Hampus (vokal/bas) lyde så dæmonisk, men deres kollegaer Phrenelith havde jo også lige vist, hvor dødsmetal skabet skulle stå, så klart at Taphos energimæssigt var oppe i det røde felt.

Deiquisitor var aftens eneste band, hvor alle medlemmer ikke var fra København, kun bassisten, resten er fra Ringsted. Trioen adskiller sig lidt fra de andre bands. Deres dødsmetal består af kortere numre, hvor alt er skåret en del mere ind til benet og tempoet er tæt på at bryde lydens hastighed. De er også utroligt barberblads tighte, selvom trommeslageren næsten spiller med lukkede øjne. Han tabte trommestikken på et tidspunkt, men den blev hurtigt samlet op igen uden at fortrænge en mine, mens guitaristen bare høvler derudad på sit 12 strengede våben. Deiquisitor er en dræbermaskine.

Jeg oplevede Hyperdontias debutkoncert til Kill-Town Death Fest 2018 og var ret spændt på showet, som skulle afslutte denne lørdag i Mayhem. Hyperdontia overgik den Pumpehuskoncert med aftenens nok aller bedste sæt, det var grotesk vildt. Mayhem var nu helt proppet med folk, og bandet sendte os alle ud i en dødsmetalekstase af overjordiske dimensioner. David Torturdød synger uden sin guitar, hvad giver Hyperdontia en helt specielt dynamik på scenen. Endvidere består all-star bandet af folk fra Taphos, Burial Invocation, Night Fever, Engulfed, Hellsodomy og Sulphurous. Sidstnævnte udgav det bedste danske metalalbum sidste år, 'Dolorous Death Knell'.

Cremen af cremen af dansk død under et tag for en flad 50er. Det fås ikke bedre, end hvad jeg oplevede denne lørdag, klart den bedste koncert jeg indtil videre har set i år. Og nej, kære venner, der kom ingen klamme nazier forbi Mayhem, alt var en kærlighedshyldest til ypperligste form dødsmetal, den som den Københavnske scene pt. kan levere. Og så tog vi videre på Lygtens Kro for at feste videre.

Menu